Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Élettársait kényszerítette prostitúcióra

2021.03.15. 10:15 Rovat: Kékfény | Forrás: www.cegled.hu
(A kép illusztráció!/MTI)

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki három nőt - akik közül kettő élettársa volt - prostitúciós tevékenységre kényszerített fenyegetéssel illetve bántalmazással.

A vádirat szerint az elkövető 2013 év eleje és 2019 decembere között több megszakítással élettársi kapcsolatot tartott fenn az egyik sértettel. Amikor együtt voltak, akkor rendszeres bántalmazással és fenyegetéssel arra kényszerítette a nőt, hogy itthon illetve Németországban prostitúciós tevékenységet végezzen. Az abból származó bevételt a férfi elvette a sértettől. A nő többször is megpróbált végleg megszökni a férfitól, de az mindig felkutatta és visszakényszerítette magához. Végül 2019 decemberében sikerült elmenekülnie és feljelentést tennie.

 

Emellett az elkövető 2019 őszén az előzővel részben párhuzamosan újabb nővel is élettársi kapcsolatot létesített, aki beleegyezett abba, hogy prostitúciós tevékenységet fog folytatni. Az abból származó teljes bevételt szintén elvette a férfi ettől a nőtől is. Továbbá rendszeres bántalmazásokkal tartotta félelemben a sértettet, aki emiatt sokáig félt megszökni tőle.

 

Végül sikerült elszöknie és új élettársi kapcsolatot létesítenie, de az elkövető még ekkor is felkutatta és fenyegetődzve egy társa segítségével próbálta visszaszerezni, de nem járt sikerrel.

 

Ennél a sikertelen akciónál az elkövető segítőjeként eljárt férfinak az ügy harmadik sértettje panaszkodott először rossz anyagi helyzetéről. Ezután a férfi felajánlotta, hogy segíti a nőt abban, hogy prostituáltként dolgozzon, ha az abból származó bevételeiből részesedést ad neki.

 

A férfi összehozta a nőt az előző két nőt is futtató elkövetővel, aki utána felügyelte a sértett munkáját. A közvetítő férfi a továbbiakban nem folyt bele a futtató és a sértett viszonyába, de a felhajtói tevékenységéért a bevétel egy részére tartott igényt.

 

Ezen harmadik sértettet is bántalmazta azután az elkövető, illetve megfenyegette, hogy összetöri a csontjait, ha nem végzi a munkáját.

 

Végül azzal az ürüggyel, hogy családját látogatja meg sikerült a nőnek kiszabadulnia a munkavégzés helyéül szolgáló lakásból, majd ezt kihasználva feljelentést tett az elkövető ellen.

 

2019 decemberében a feljelentések nyomán megindult nyomozás során az elkövetőt végül letartóztatták, így nem volt módja ismét visszakényszeríteni a nőket a korábbi helyzetükbe.

 

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség az elkövető ellen többrendbeli emberkereskedelem bűntette, míg társa ellen kerítés bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat.

 

(Ügyészség sajtóközlemény)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk