Ceglédinfo

Hír, program

Nem órára ment - Betörőt fogtak egy iskolában

2020.12.19. 12:15 Rovat: Kékfény | Forrás: www.cegled.hu
Fotó: police.hu

Egy ceglédi tanintézmény területén zavart meg a biztonsági őr egy háromfős bandát, egyiküket elfogták, két társát keresik a rendőrök.

A tetőről az egyik ablakon keresztül jutottak be 2020. december 14-én hajnalban azok az iskolalátogatásnak szokatlan formáját választó férfiak, akik aztán leszakították a riasztókezelőt és letépték a mennyezetre rögzített infra érzékelő panelt. Gondolhatták, így már senki nem zavarhatja meg őket bűnös szándékuk végrehajtásában, ám nem számoltak a riasztót működtető vagyonvédelmi cég munkatársával, aki jelzést kapott a szerkezet megrongálásáról. Miközben a helyszínre tartott értesítette a rendőrséget. Odaérve lámpájával kezdte végigjárni az épületet, amikor a főbejárat feletti tetőablaknál egy ismeretlen férfire vetült a fénycsóva. Hiába szólította fel maradásra, az ismeretlen kiabálva figyelmeztette társait, majd menekülőre fogta.

 

A kiérkező rendőrök körbevették az épületet, végül az építkezés alatt álló csarnok első emeletén megtalálták és megbilincselték.

 

A 27 éves helyi férfit előállították, kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését részben elismerte, panaszt nem tett. A rendőrök egy másik betöréssel is összefüggésbe hozták, amelyet ugyanabban az általános iskolában követtek el 9 nappal korábban. Egy projektort próbáltak elvinni, ám a riasztó megzavarta ténykedésüket. Az akkor rögzített lábnyom kísértetiesen hasonlított a most elfogott férfi cipőjének talpnyomatára.

 

Jelenleg ismeretlen társainak azonosítása és felkutatása folyamatban.

 

A gyanúsított nemcsak verbálisan, hanem tetteivel is kifejezte nemtetszését, amelynek az előállító helyiség látta kárát - e miatt külön büntetőeljárás, a kijárási korlátozás megszegése miatt szabálysértési eljárás indult ellene.

 

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügyek egyesítésével T. Zoltánnal szemben - őrizetbe vétele mellett - lopás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.

 

(police.hu)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk