Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Balesetek a télies utakon

2019.01.08. 14:19 Rovat: Kékfény
Fotó: Katasztrófavédelem

A tegnapi napon a télies időjárással összefüggésben számos esetben kellett beavatkozni a tűzoltóknak a megyében. A legtöbbször az úton megpördült, árokba csúszott gépkocsik műszaki mentését hajtották végre az egységek.

A kora esti órákban két baleset is történt a 4-es főúton. A 91-es kilométernél, Abony közelében egy kisbusz árokba hajtott és felborult. A buszban heten utaztak, nem szenvedett sérüléseket. A ceglédi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt. Ezzel egy időben a 84-85-ös kilométernél szintén az árokba hajtott egy személygépkocsi. A ceglédi hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd az árokból kivontatták az autót, személyi sérülés nem történt.

Az útra kelők megváltozott útviszonyokra számíthatnak, ezért fokozott figyelemmel közlekedjenek a közlekedésben résztvevők!

A téliesre fordult időjárásra tekintettel csak megtankolt és a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Elengedhetetlen a téligumi, a hólánc és a megfelelő fagyálló folyadék is. Indulás előtt készítsenek az autóba meleg takarót és folyadékot. Még indulás előtt  tájékozódjanak az útviszonyokról és az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról. Tanácsos feltöltött mobiltelefonnal útnak indulni.


Kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem "VÉSZ" alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.


Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/-n olvashat. Kérjük, figyeljék közleményeinket - hívta fel a figyelmet Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Értékelés: 5/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk