Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Cselgáncs: Szegedi Dániel mindig elhiszi, hogy képes győzni

2020.11.16. 10:15 Rovat: Sport | Forrás: www.cegled.hu
Fotó: nso.hu

"Életem első versenyén megfogalmaztam magamban, hogy olimpiai bajnok szeretnék lenni. Azóta is ez lebeg a szemem előtt, még a falamra is ki van írva. Amíg ez nem teljesedik be, addig nem adom fel!" − vélekedik a poreci junior dzsúdó Európa-bajnokságon a 66 kilogrammosok között bronzérmes Szegedi Dániel. Az utanpotlassport.hu írása.

Ceglédi VSE cselgáncsszakosztályának 18 éves sportolója, a 66 kilogrammosok között szereplő Szegedi Dániel remekelt a poreci junior Európa-bajnokságon. Több értékes skalpot begyűjtve bronzérmet szerzett. Érdekesség, hogy Dánielt a felkészülés utolsó hetétől ellehetetlenítette az október végén, a budapesti Grand Slam-versenyen produkált pozitív koronavírustesztje, mégis életében először felért a kontinensbajnoki dobogóra; mindezt a születésnapján tette. Eredménye még úgy is megsüvegelendő, hogy néhány nappal később, ugyanott az U23-asok Európa-bajnokságán már az első fordulóban kikapott.

 

"Amíg a többiek a Grand Slamen bizonyítottak és Tatán készültek, addig Dani nem igazán foglalkozhatott a dzsúdóval. Ha a nehézségeket vesszük alapul, állíthatom, száztíz százalékosan teljesített. Elsőéves juniorként a nála jóval idősebb versenyzőkkel kellett megküzdenie, le a kalappal előtte. Ráadásul a sorsolása sem volt igazán kedvező. Kiváló sportolókat győzött le, és ezzel kiharcolta, hogy indulhasson a jövő csütörtökön kezdődő prágai felnőtt Európa-bajnokságon" − értékel a CVSE vezetőedzője, Bíró Tamás.

 

"A kihagyás ellenére azt éreztem, erős vagyok, a tűz is megvolt bennem, sőt a gondolataim is letisztultak − veszi át a szót a fiatal. − Be akartam bizonyítani mindenkinek, hogy még így is képes vagyok jól szerepelni, a viadal ideje alatt végig ez motivált. Őszinte leszek, győzni utaztam Porecbe. Noha ez nem jött össze, szerintem tudásom legjavát nyújtottam."

 

Dániel tizenkét éve cselgáncsozik. Azóta kétszer nyert ifjúsági országos bajnokságot, sőt az idén a felnőtt ob dobogójának második fokára is felállt. Az áttörőnek nevezhető nemzetközi sikerek - a tavalyi, bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon elért harmadik helyét leszámítva - mindezidáig elkerülték.

 

A teljes írás itt olvasható.

 

(Fotó: nso.hu)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk