Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Light Friday

2020.11.06. 10:15 Rovat: Kékfény | Forrás: www.cegled.hu
Light Friday

A Ceglédi Rendőrkapitányság a "Látni és látszani"  kampány keretében csatlakozott az Országos Baleset-megelőzési Bizottság "Light Friday" akciójához, aminek köszönhetően láthatósági eszközök ingyenes átadását szervezték meg ma délelőtt.

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Szép számmal érkeztek a Ceglédi Rendőrkapitányság épülete elé november 6-án délelőtt. A helyszínen Sós Zsanett r.törm, bűn-és baleset-megelőzési előadó arról tájékoztatott: a "Light Friday" akció keretén belül osztanak ki láthatósági és a közlekedésbiztonságot elősegítő eszközöket. "Az Országos Rendőr-főkapitányság adott ki olyan csomagokat kerékpárosok részére, amely láthatósági mellényt, lámpát illetve küllőprizmát tartalmaz. Ezek korlátozott darabszámban érhetőek el a mai nap folyamán. Aki esetleg nem kapna ilyen csomagot, annak külön mellényt, illetve lámpát és egyéb láthatósági eszközöket tudunk kiosztani. A gépjárművezetők láthatósági mellényt kapnak, kulcstartót illetve korlátozott darabszámban, aki szemüveges, az szemüvegtörlő kendőt fog kapni ajándékba. Gondoltunk a gyerekekre is, ők gyermek láthatósági mellényt és matricát kapnak, illetve a gyalogosok részére láthatósági pántot osztunk." - mondta el az iskolarendőr koordinátorként is tevékenykedő Sós Zsanett.

 

A tavalyi évben több mint 1000 darab láthatósági eszközt osztottak szét, amelyből több, mint 600 darab mellény volt. Hozzátette: arra kérik a lakosságot, hogy ezeket az eszközöket használják. Függetlenül attól, hogy lakott területen belül nem kötelező, hiszen életet menthet. Beszámolt arról is, hogy egyre többen használják a láthatósági eszközöket, de itt kimondottan inkább a lámpák meglétére gondol.

 

"Nagyon sok mindenkinek hiányzik a küllőprizmája. Ez nagyon fontos, hogy ha a például a kerékpáros a kereszteződéshez ér, oldalról is lássák őket. Illetve még mindig találkozunk lakott területen kívül olyan kerékpárral közlekedővel, aki nem vette fel a láthatósági mellényt, illetve olyan láthatósági mellényt használt, ami már kopottabb volt. Úgyhogy még mindig van mit javítani ezen, de úgy gondolom, hogy már egyre többen használják ezeket." - fogalmazott majd elmondta: az idei évben nagy céljuk még, hogy a gyalogosokat is figyelmeztessék, illetve rávegyék arra, hogy nem ciki a láthatósági eszközök használata, hiszen könnyebben észreveszi azt a járművezető, akár egy kijelölt gyalogosátkelőhely előtt is.

 

Aki lemaradt a mai akcióról, egy hét múlva, november 13-án délelőtt pótolhatja.

 

(Fotó: Szokolai Attila)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk