Ceglédinfo

Hír, program

Tájékoztatás 2020. november 4. napjától kihirdetett veszélyhelyzetről

2020.11.04. 12:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu

Tájékoztatás 2020. november 4. napjától kihirdetett veszélyhelyzetről

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország Kormánya - a koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása érdekében - 478/2020.  (XI. 3.) rendeletével 2020. november 4. napjától az ország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki, mely fenntartásának szükségességét folyamatosan felülvizsgálja.

 

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó további védelmi intézkedésekről szóló 479/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet alapján a veszélyhelyzet időtartama alatt:

 

  • Zenés, táncos rendezvényt szervezni és tartani, valamint ilyen rendezvény helyszínén tartózkodni tilos.

 

  • Kulturális (színházi és mozielőadások) és sportrendezvények nézőterén a nézők csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el, a közvetlenül egymás mögött lévő ülőhelyeket nem lehet elfoglalni. A nézők közötti 1,5 méteres védőtávolságot az üzemeltető/szervező köteles biztosítani. A nézők a nézőtéren kívül is (pl.: páholyokban, a rendezvény szünetében, a létesítmény területén, a rendezvény helyszínén lévő vendéglátó egységben, stb.) is kötelesek egymástól legalább 1,5 méteres védőtávolságot tartani.

    Fentiek betartásáról a rendezvény szervezője/ a helyszín üzemeltetője köteles gondoskodni. Azt a személyt, aki a szervező/üzemeltető, vagy annak alkalmazottja felszólítására sem tartja meg az intézkedéseket, kötelesek a rendezvény látogatásából kizárni, és gondoskodni arról, hogy a területet elhagyja.

 

  • Múzeum, könyvtár, valamint egyéb közművelődési/kulturális intézmény látogatható, de a látogatók kötelesek egymástól legalább 1,5 méteres védőtávolságot tartani. Ennek betartásáról az intézmény üzemeltetője köteles gondoskodni.

 

  • November 5. napjától éjfél és reggel 5:00 óra között kijárási korlátozás lép életbe, mely szerint ezen időintervallumban mindenki köteles a lakó-, tartózkodási, vagy szálláshelyén tartózkodni.

 

A lakó-, tartózkodási, vagy szálláshelyet az alábbi okokból lehet csak elhagyni:

  • munkavégzés,
  • a munkavégzés helyére történő közlekedés,
  • a munkavégzés helyéről a lakó-, tartózkodási, vagy szálláshelyre történő közlekedés céljából
  • egészségkárosodással, életveszéllyel, vagy súlyos kárral fenyegető helyzetben, illetve életvédelmi céllal.

 

Fenti szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi. Aki a szabályokat megszegi, szabálysértést követ el, és 5.000,- Ft-tól 500.000,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható. A szabálysértés miatt kiszabható helyszíni bírság összege 5.000,- Ft-tól 150.000,- Ft-ig, ismételt elkövetés esetén 200.000,- Ft-ig terjedhet.

 

A veszélyhelyzet kihirdetésével életbe lépő további intézkedés, hogy november 4-től a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában lévő, közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozásra kijelölt területei járművel történő használatáért várakozási díjat nem kell fizetni, ez alapján Cegléden is ingyenes a közterületen történő parkolás.

 

A járványügyi készültségi időszak szabályai (pl.: a maszkviselés szabályai) továbbra is érvényben maradnak.

 

Cegléd, 2020. november 4.

                                                                                                   Cegléd Város Önkormányzata

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk