Ceglédinfo

Hír, program

Vég Zsombor az aranyra pályázik

2020.10.08. 18:15 Rovat: Sport | Forrás: www.cegled.hu
Vég Zsombor az aranyra pályázik

A Mol Alapítvány junior világ- és Európa-bajnoki bronzérmes támogatottja, a Ceglédi VSE judósa, Vég Zsombor úgy nyert aranyérmet a győri U23-as országos bajnokságon, hogy csaknem három hónapig sérült volt, és csupán egy hete térhetett vissza a tatamira. Az Utanpotlassport cikke.

 

A Ceglédi VSE judoszakosztályának alig két hét múlva tizenkilenc éves junior világ- és Európa-bajnoki bronzérmes sportolója, Vég Zsombor július óta folyamatosan sérüléssel bajlódik: előbb levált egy porc a bal térdéből, és azt bizony műteni is kellett.

"Augusztusban újra edzésbe állhattam, de akkor még nagyon gyenge volt a lábam. Próbáltam terhelni, de erre begyulladt a másik, ráadásul meg is betegedtem… Ezután csak az erősítésre koncentráltam; a múlt hét elején térhettem vissza a tatamira, ám ekkor még kerültem az állóharcot, leginkább a földön gyakoroltam" - mondta Vég Zsombor.

Noha ebből adódóan finoman fogalmazva sincs csúcsformában, könnyedén nyerte meg szombaton a Győrött rendezett U23-as országos bajnokságot a 100 kilogrammosok között: három meccséből egyen sem töltött egy percnél többet a tatamin úgy, hogy még a korosztály Európa-bajnokával is megküzdött − igaz, Gőz Roland 90 kilós versenyző, csupán egy viadal erejéig váltott kategóriát.

"A japán edzőm, Kaida Ken javasolta, hogy mindenképpen a földharcot erőltessem Rolanddal szemben, hiszen állásból most gyengébb vagyok. Rögtön elsöpörte a bokámat, és úgy estünk, hogy előnyös helyzetbe kerültem. Nagy kavarodás után végül fojtással győztem ötven másodperc alatt. Az aranycsatát Kochán Józseffel szemben vívtam, aki rendkívül hajtós judós; folyamatosan megy előre, szóval figyelnem kellett. Bár ezen az összecsapáson is a földharc volt a cél, sikerült jól elkapnom, s végül ippont érő dobással nyertem."

Ha minden a tervek szerint halad, Vég Zsomborért akár az október 23-án kezdődő budapesti Grand Slam-viadalon is szoríthatunk.

"Nagyon bízom benne, hogy tényleg megrendezik a versenyt. Főleg amiatt, mert rengeteget erősödtem az utóbbi hónapokban. Az állóképességem viszont romlott, mert keveset küzdöttem, október végéig arra koncentrálunk, hogy ez helyreálljon. A technikáimat pontosítani kell, az imént említett okból azok is tompábbak lettek. Nem csak a Grand Slam lebeg a szemem előtt, a nemzetközi naptárban, novemberben egyaránt szerepel még a felnőtt, az U23-as és a junior Európa-bajnokság − nagyon közel vannak egymáshoz, szóval elképzelhető, hogy az U23-ast kihagyom. Ami a juniormezőnyt illeti, aranyérmet szeretnék nyerni!"

Vég Zsombort a Mol Alapítvány támogatása is segíti, amelyet a táborokra, a versenyekre és a válogatott keretedzésekre való utazásra fordít.

 

-forrás, kép: utanpotlassport.hu- 

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk