Ceglédinfo

Hír, program

Megkezdődik a Jászberényi úti felüljárónak a felújítása

2020.10.08. 18:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Megkezdődik a Jászberényi úti felüljárónak a felújítása

A hónap második felében megkezdődik a Jászberényi úti felüljárónak a felújítása - tájékoztatta a lakosságot ma délután megtartott sajtótájékoztatóján dr. Csáky András polgármester.

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Mint ismeretes, az előző Képviselő-testület kerékpárút építésére nyert pályázatot, de mielőtt az elkezdődne, az önkormányzat szorgalmazta, hogy hozzák rendbe magát a felüljárót is. "Hiszen ha valaki arra megy láthatja, hogy pókhálószerű repedések találhatók a felületen. Néhány évvel ezelőtt felújították már a felüljárót, de nagyon hamar tönkrement. Akkor egy szakértői vizsgálat megállapította, hogy az alépítménye teljesen rossz, tehát a teljes egészet újjá kell építeni." - fogalmazott dr. Csáky András. Hozzátette: ez okozza azt, hogy nem lehet úgy megoldani a felújítást, hogy az először csak az egyik és utána a másik oldalon történjen meg, hanem egyszerre kell az egészet elvégezni, mert az aljáig vissza kell bontani magát a felüljárót és újra kell építeni magát az útalapot is, és a koptatóréteget is. Tájékoztatásul közölte: ez mintegy 30 napot vesz majd igénybe.

 

Szólt arról is, hogy a munkálatok lezárással járnak majd, ami miatt terelőutakat kellett kijelölni. Az egyik terelőút a Malomtó szél (ez 7.5 tonnáig vehető igénybe) és itt nagyrészt a Külső-Kátai útra fog terelődni a forgalom. A 4-es útról érkezőknek az újonnan megépített szervízút áll rendelkezésükre, illetve a Széchenyi út, Budai út esetében is 7.5 tonnás korlátozás van érvényben és az változatlanul úgy is marad. "Eredetileg a Magyar Közútkezelő azt tervezte, hogy a gyalogos forgalmat is lezárja. Mi ragaszkodtunk hozzá, hogy mind a gyalogos- és kerékpárosforgalom a felújítás alatt is megmaradjon, hiszen ha lezárnák, akkor a Szűcs-telepet elzárnák a várostól." - fogalmazott a polgármester.

 

Mint mondta: tekintettel arra, hogy a Külső-Kátai útnak a forgalma időnként már most is kívánnivalót hagy maga után, a tegnapi napon a MÁV területi igazgatójával felvette a kapcsolatot és kérte, hogy tekintsék át az ott levő sorompónak a működését, hisz nagyon sokan tapasztalják, hogy időnként indokolatlanul hosszú ideig van lezárva. Ígéretet tettek arra vonatkozóan, hogy átnézik a sorompó működését és amennyiben kell, akkor korrigálni fognak.

 

"Összegzésképpen türelmet kérek mindenkitől; aki errefelé jár munkába, az fél órával korábban induljon el. A város érdeke, hogy ez a felújítás megtörténjen. Ezt követően fog jövő év első felében maga a kerékpárút építése megvalósulni. Ott már félpályás lezárással csinálják az építkezést, tehát ott már ilyen nagyobb akadály nem lesz, bár miután ott is felváltva haladhat a forgalom, türelem kell majd a közlekedéshez. Ezt kérem Önöktől, egymás iránt türelemmel viseljük el ezt a közlekedési nehézséget, ami az elkövetkezendő 30 napban ránk vár."

 

(Fotó: Kisfaludi István)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk