Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Polgármesteri tájékoztatás

2020.08.11. 18:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Polgármesteri tájékoztatás

"Reggel kaptam a Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályától az e-mailt, mely szerint már csak 6 fő van járványügyi megfigyelés, azaz karantén alatt városunkban. Mindegyikük külföldről érkezett haza." - kezdi közösségi oldalán adott tájékoztatását dr. Csáky András polgármester.

"Még egyszer, röviden a szúnyogokról. Szakemberek határozták meg a földi kémiai szúnyoggyérítés gyakoriságát. Ezen felül két alkalommal kértünk beavatkozást. A Nemzeti Népegészségügyi Központ az állami központi szúnyoggyérítést végző Katasztrófavédelmi Igazgatóság számára ideiglenesen engedélyezte július 20 - szeptember 30 között a légi kémiai szúnyoggyérítést. Minden olyan állítás vagy sugalmazás, mely szerint az Önkormányzattól vagy pláne a polgármestertől függ a légi szúnyogirtás az nagyfokú tájékozatlanságról vagy rosszindulatú hangulatkeltésről tesz tanúbizonyságot. Az elmúlt időszakban különben 100 hektárról 300-ra növeltük a védekezés alá vont terület nagyságát. Figyelembe véve az extrém szúnyoginvázióval kapcsolatos lakossági jelzéseket két alkalommal is kértük a Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, hogy Ceglédet is vonják be a légi szúnyogirtásba.Kérésünkre mindkét alkalommal az a válasz érkezett, hogy:"...Cegléd városát kijelöltük monitoring területnek, a továbbiakban a szakértői vizsgálatok eredménye alapján - amennyiben azok jelentős szúnyogártalmat állapítanak meg, valamint a térségben várható a szúnyogártalom megléte - a terület kezelését elrendeljük". Erről ennyi!

 

Levelet hozott a postás az Országgyűlés Hivatala Főigazgatójától. Főigazgató úr arról tájékoztatott, a megújított Országház épületének homlokzatán címergaléria kerül elhelyezésre, mely tartalmazza Cegléd 1896-os állapot szerinti címerét is. Valamennyi címerről gipszminta készült, melyet a Házelnök Úr - amennyiben erre igény merül fel - az érintetteknek felajánlott. Válaszlevelemben örömömnek adtam kifejezést, hogy immár Cegléd címere is ott díszeleg az Országház homlokzatán, és köszönettel elfogadtam a gipszmásolatot. Terveim szerint elhelyezésére a Díszteremben kerül majd sor."

 

(A kép illusztráció!/Forrás: CTV)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk