Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Megfordult a fejemben a befejezés gondolata

2020.08.06. 14:15 Rovat: Sport | Forrás: www.cegled.hu
Megfordult a fejemben a befejezés gondolata

A Nemzeti Sport készített interjút a ceglédi judos Ungvári Miklóssal. Most ezt közöljük változtatás nélkül.

 

Táborról táborra lépnek előre legjobbjaink a vírusjárvány idején. Versenyük még nincs, de Ungvári Miklós nem csügged, és keresi a "húha-élményt".

 

- Tata és Cegléd után a hírek szerint most Salgótarjánba utazik.
- Igen, részt veszek én is Hajtós Bertalan utánpótlástáborában, nemcsak a fiataloknak, nekem is sok élményt ad egy-egy ilyen edzés, közös munka - árulta el az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós.

 

- Tatán a sportág krémje volt jelen. Mit hozott ki önből, negyvenesztendősen egy ilyen mozgalmas hét?
- Nagy elánnal vetettem bele magam a munkába, és képes voltam abszolválni a napi három edzést, ott voltam a reggeli futásokon is, mint anno juniorként. És visszaköszöntek régi emlékek, amelyeket Tatán éltünk át. Azért is volt jó ez a tábor, mert a kondimunka után végre lehetett küzdeni, jöhetett a test-test elleni kontaktus, gyakorolhattuk a fogásokat, dobásokat. Jó volt újra brusztolni a fiatalokkal.

 

- Jó hallgatni, ahogy beszél. Hány százalékon pörög most?

- Éppen annyit teszek bele, hogy meglegyen az a forma, amelyre lehet építkezni. Tudom, mire vagyok képes, mit bírok el, ha kell, jobban beleteszek, ha arra van szükség, akkor visszaveszek kicsit. Várjuk a startjelet, amelyet egyelőre nem tud megadni a nemzetközi szövetség. Fogalmunk sincs, mikor kezdődik újra a körforgás, de a 2021-es olimpia lehetősége éltet bennünket, nem tagadom, engem is. Volt egy pillanat, amikor megfordult a fejemben a befejezés gondolata, de ha nem mennék le az edzésekre, tudom, hogy hiányozna a dzsúdó, hiányoznának a versenyek, az utazások.

 

- Közelinek vagy távolinak látja a rajtot?
- Nem vagyok jós. Nem tudom azt mondani, hogy mondjuk október tizenötödikén, a születésnapomon beindul a verkli. Sokak nevében mondhatom: szeretnénk már visszakapni a játszóterünket, és bizakodunk, amikor azt látjuk, hogy elkezdődött a vízilabda Magyar Kupa küzdelme, vannak labdarúgó-mérkőzések, hogy az úszók már versenyeztek a Négy nemzet viadalán, és a televízióban láthatunk Formula-1-es közvetítéseket. A vírus szempontjából speciális sportág a miénk, de azért jó lenne már ismét a tatamin küzdeni.

 

- Hány  hétre van szüksége ahhoz, hogy az alapokra rátegye az igazi formát?
- Talán négy hét alatt el tudom érni a százszázalékos formámat, amikor azt mondom, "húha, most már minden rendben", jöhet a küzdelem.

 

- Átélt mostanában az edzések alatt "húha-élményeket"?
- Persze, anélkül nem is lenne érdemes csinálni. Megy a szekerem, halad az úton, és néha sikerül olyat alakítanom a szőnyegen, amire a környezetem is felkapja a fejét. A dzsúdó nem az a sportág, amelyben mindig kész az ember. Folyamatosan meg lehet újítani, és igen, negyvenévesen is tudok még új dobásokkal kirukkolni, ha kell. És éppen ez az, ami még reményt ad, a pályán tart.

 

HINNI KELL AZ OLIMPIA MEGRENDEZÉSÉBEN

 

Aki még nem tud versenyezni, aki még nem lépett pástra, tatamira, szőnyegre, lőállásba éles versenyen az idén, nos annak elég nehéz előretekinteni és hinni az olimpia megrendezésében. A járvány második hullámának kitörése is sok kérdést vet fel, de Ungvári Miklós sziklaszilárdan hisz 2021-ben és a rendezésben. Mint mondja, másként nem is lenne értelme…

 

"Én a fiatalokat is azzal biztatom, hogy higgyenek az olimpiában - jelentette ki Ungvári. - Négyszer élhettem át ennek a csodás eseménynek az eszmeiségét, és úgy gondolom, ha csonka olimpiára van lehetőség, akkor is meg kellene rendezni, nem szabad elvenni ennek az élménynek az ízét, a siker lehetőségét másoktól. Akinek van rá lehetősége, utazzon és menjen, akkor is, ha nézők nélkül kell versenyezni, laboratóriumi körülmények között. Sokak pályája törne meg az esetleges törléssel, és véleményem szerint a szurkolóink is megbocsátanák, ha csak televízión keresztül kísérhetnék figyelemmel az eseményeket. Nekem is csodálatos volt végignézni a karantén alatt az olimpiai visszaemlékezéseket, felidézték Barcelona, Atlanta, Athén és a többi játékok eseményeit. A londoni rész után sok SMS-t kaptam, hogy nagyon szurkoltak, de ismét nem nyertem meg az aranyat. Szóval, azt mondom, jöjjön az az olimpia, még ha furcsa is lesz, mert ki vagyunk éhezve a sportra, a sikerekre. Ez az én véleményem."

 

-Fotó: judoinfo.hu-

-Forrás: nemzetisport.hu-

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk