Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Ismét kerékpáros rendőrök a városban

2020.07.21. 16:15 Rovat: Kékfény | Forrás: www.cegled.hu
Ismét kerékpáros rendőrök a városban

Idén is útjára indult a kerékpáros rendőrszolgálat Cegléden, melynek célja a prevenció mellett a közlekedési szabályok betartására való felhívás.

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

3 éve már, hogy a jó idő beköszöntével a Ceglédi Rendőrkapitányság néhány munkatársa kerékpáros járőrszolgálatot is ellát. A szolgálat célja a balesetmegelőzés mellett a közlekedési szabályok betartása - tájékoztat Sós Zsanett r.törm, bűn-és baleset-megelőzési előadó és iskolarendőr koordinátor. Mint mondja: egyben példát is szeretnének mutatni a lakosság részére a helyes és biztonságos közlekedéssel, valamint a szabályok betartásával.

 

A szolgálat során kiemelten fókuszálnak a gyalogosan, illetve kerékpárral közlekedőkre. "Nagyon fontos, hogy a gyalogos a megfelelő helyen és körültekintéssel közlekedjen, és amennyiben van a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely, ott haladjon át, ne pedig jármű takarásából. Kerékpárosok tekintetében már nagyobb a skála, kiemelt figyelmet fordítunk a járdán való kerékpározásra, vagy adott esetben az irányjelzés elmulasztására."

 

Amennyiben intézkedés indokolt, a síp elengedhetetlen segítséget nyújt. "Mivel a kerékpáron nincs kék lámpa és hangjelzés, ezért amikor elindítottuk ezt a szolgálatot kitaláltuk, hogy síppal próbáljuk felhívni a figyelmet a szabálytalanul közlekedőkre: erre nagyon sokan felfigyelnek, és tudják is hogy valamilyen hibát ejtettek közlekedésük során."

 

A fő körzet a belváros, de figyelemmel kísérik az Alszegi- és Pesti úti kerékpárutakat is. Szeptemberig 5-6 alkalommal biztosan teljesítenek kerékpáros szolgálatot, időjárás függvényében többször is.

 

(Fotó: Szokolai Attila)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk