Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Polgármesteri tájékoztatás

2020.07.09. 20:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Fotó: Dr. Csáky András polgármester facebook

"Az elmúlt héten több problémával fordultak hozzám, melyeket az illetékes munkatársaknak továbbítottam, kérve, hogy reagáljanak. Néhány kérdésre megérkezett a válasz, viszont - bár a név rendelkezésre áll - nem találom, hogy melyik internetes felületen kerestek meg. Ezért kérem, hogy a polgármesteri e-mail címemre írjanak. Most a név kiírása nélkül (személyiségi jogok) adom meg a választ, bízva abban, hogy a kérést-kérdést megfogalmazó ráismer saját írására." - írja közösségi oldalán Dr. Csáky András polgármester.

 

"Kérdés:


Tisztelt Polgármester úr, szeretnék érdeklődni, hogy hogyan lehetne a Külső Kátai út 110-116 szám alatti lakóházakhoz kérni közvillágítást ( kb. 3 db ) és aszfaltos közlekedést. Sajnos az Akku Kft.autói ( 7,5 t ) is itt közelítik meg a telephelyet ami a nagy esőzések miatt sár tengerré varázsolja az utcát. Ez a szakasz kb.200 m. Előre is köszönöm segítségét, várom mielőbbi válaszát. T.T. és az utca lakói


Válasz:


Az útszakasz járhatóságának biztosítása érdekében a VÁRVAG Nonprofit Kft. a szükséges munkálatok hamarosan elvégzi. A 2020. évi költségvetésben az utca záró burkolattal történő ellátásra a fedezet nem áll rendelkezésre. A 2021. évi költségvetés tervezéséhez az igény benyújtásra kerül.


Külső - Kátai úton történő közvilágítás az épülő kerékpárút mentén az idei évben megépítésre kerül. Amennyiben a kérelem az Akku Kft. mellett található kis utcában történő közvilágítás kiépítésére vonatkozik, ott előzetes felmérés és előzetes árajánlat kérése szükséges, melyet a jövő évi költségvetés tárgyalásakor tudunk a képviselő-testület elé beterjeszteni, miután az idei költségvetésben nincs rá pénzügyi forrás. Ha képviselő-testület a közvilágítás bővítéséhez hozzájárul, akkor történhet meg a tervezés az engedélyeztetés, valamint 2021 év vége felé a kivitelezés.

 

Kérdés:


Tisztelt Polgármester úr! Szeretném a segítségét kérni, egy számomra, és több utca számára fontos dologban. 15 éve lakunk a Tulipán utcában, itt ha esik az eső tarthatatlan állapotok uralkodnak. Pár éve mikor a Márvány utcát rendezték, ígéretet kaptunk hogy a kis utcákat ís rendezik amik a Márvány utcára nyílnak. Azóta sem történt semmi. A képviselő urat a választás óta nem láttuk. Itt amióta mi lakunk 15 éve semmi sem lett fejlesztve. Nekünk csak ilyen házra futja, és akik itt laknak kis nyugdíjasok, több gyermekes családok, szintén így vannak. Ez az összes vagyonunk ha össze döl a házunk a víztől hol fogunk lakni? Jelezte egy másik család is pl a DÉMÁSZ - nak hogy több beton villany oszlop rettenetes állapotban van. Azóta sem történt semmi. Ha kidől valamelyik egy nagyobb viharban éppen valaki házára, akkor már késő intézkedni. Kérem ha van idejük nézzék meg hogy élünk ebben a városban. Mellékelem a fotókat. Üdvözlettel, Vé Z. E.


Válasz:


Az utca szűk keresztmetszetéből adódóan a csapadékvíz kezelésre egyszerű szikkasztó árok kialakításával nincs lehetőség. A zárt rendszer kiépítésének bekerülési költsége nagyon magas, melyre a fedezet Cegléd Város Önkormányzat 2020. évi költségvetésében nem áll rendelkezésre.


A városban található villanyoszlopok az NKM Áramhálózati Kft. tulajdonát képezik, így önkormányzatunk azokat cserélni nem tudja. Az NKM Áramhálózati Kft irányában jelzéssel élünk, hogy vizsgálják meg az oszlopok állapotát, s amennyiben szükséges cseréljék azokat.

 

Egyenlőre ennyi. A többi megkeresésre várhatóan holnap tudok reagálni, türelmüket kérem."

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk