Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Kulturált Települési Környezet Díj - Pályázati felhívás

2020.06.23. 10:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Fotó: pestmegye.hu / 2019-ben Tököl városa nyerte el a kitüntető díjat

Pest Megye Önkormányzata nagyra becsüli a megyei települések környezetfejlesztési aktivitását, az épített és a természetes környezet minőségének javítására, a települések történeti, településszerkezeti, építészeti értékeinek, karakterének megőrzésére tett erőfeszítéseit, környezetfejlesztési tevékenységét. Fentiek elismerésére 2020-ban is meghirdetésre kerül a "Kulturált Települési Környezet Díj" című pályázat.

A Díj elnyerésére jogosultak köre


Kulturált Települési Környezet Díj adományozható azoknak a természetes személyek, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező más szervezetek részére, akik a megyei települések, vagy jelentős településrészek fejlesztésében kiemelkedő munkát végeztek és ezzel jelentősen hozzájárultak környezetük szebbé, jobbá tételéhez. A díj már megvalósult eredmények elismerésére szolgál.


A pályázaton nem indulhat arról a településről pályázó, amely településről az előző három év során a pályázaton helyezést értek el.
A díjból évente egy adományozható.
A díjjal díszoklevél és emlékplakett jár.

 

A pályaművek tartalmi bírálati szempontjai


A pályázatok elbírálásának szempontjai az alábbiak
aa) környezetfejlesztési aktivitás,
ab) az épített és a természetes környezet minőségének jobbítása,
ac) a település történeti, településszerkezeti, építészeti értékeinek, a település karakterének a megőrzése és kialakítása,
ad) kimagasló teljesítmény, illetve kiemelkedő munka a helyi településfejlesztés területén,
ae) a települési környezetben végbement pozitív irányú változás mértéke.

 

A pályázat formai követelményei


A pályázat szöveges részből és fotódokumentációból áll, egybekötött formában.
A szöveges munkarész gépelt, A/4-es vagy A/3-as formátumú dokumentáció lehet, amely tartalmazza a településfejlesztési akció részletes leírását, valamint a település átnézeti térképét az összes akcióterület bejelölésével. A leírásnak azokat a témaköröket kell érintenie, amelyek az akció sikerességének elbírálásához szükségesek.


Az akció előzményeit, lebonyolítását, eredményeit és színvonalát bemutató fotódokumentáció maximum A/4-es formátumú fényképből - esetleg rajzokból is - álljon, amely sikeres pályázat esetén közlésre alkalmas. Amennyiben a pályázónak rendelkezésre állnak, a fotókat digitális formátumban is kérjük benyújtani.

 

A pályaművek értékelése és döntés


A pályázatokat a Megyei Értéktár Bizottság által meghatározott összetételű szakértői bizottság értékeli, amely a pályázat helyszínén helyszíni szemlét is tarthat. A díj odaítélésére a Megyei Értéktár Bizottság tesz javaslatot a szakértői bizottság értékelése alapján.


A díj adományozásáról a Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése dönt. A díj oklevél és plakett formájában kerül átadásra. A díj kiosztására a Megyenap alkalmából 2020 decemberében megrendezésre kerülő ünnepségen kerül sor.

 

A pályázat benyújtási határideje


A pályázatot 2020. szeptember 7-ig lehet személyesen eljuttatni vagy postára adni az alábbi címre:
Pest Megyei Önkormányzati Hivatal
Elnöki és Területfejlesztési Iroda
1052 Budapest, Városház u. 7.

A borítékra kérjük, írják rá a pályázat címét:
"Kulturált Települési Környezet Díj 2020"


Felmerülő kérdéssel, problémával Pányi Zsuzsanna megyei főépítészhez lehet fordulni az alábbi elérhetőségeken:
Tel: 06-1-233-68-61; Fax: 06-1-233-68-90
Mobil: 06-20-9369-607
E-mail: panyiz@pestmegye.hu 

 

Egyéb információk


A pályázaton eredményt elért pályaművek a média útján bemutatásra kerülnek. A díjazásban nem részesített pályaműveket a pályázó kérésére visszaadjuk. Azokat az eredményhirdetéstől számított egy éven belül lehet átvenni személyesen a megyei főépítésznél.

 

Felhívjuk a pályázók figyelmét arra, hogy a koronavírus következtében kialakult rendkívüli helyzetre tekintettel a pályázat a szokásosnál később került kiírásra, így a beadási határidő is a megszokottnál későbbi. Emiatt a határidő módosítására idén nem lesz lehetőség!

 

A felhívás ITT tekinthető meg.

 

www.pestmegye.hu

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk