Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Mintegy 500 millió forintból valósul meg Cegléden az Észak Ipari-Kereskedelmi övezet fejlesztésének második üteme

2020.06.18. 20:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Mintegy 500 millió forintból valósul meg Cegléden az Észak Ipari-Kereskedelmi övezet fejlesztésének második üteme

A Széchenyi 2020 program keretében, "Ipari területek bővítése az Északi Ipari-Kereskedelmi Övezetben Cegléden" címmel, 500 millió forintos európai uniós támogatásból újul meg Cegléden egyebek mellett az Ipartelepi út egy szakasza. A 4-es főút és az Ipartelepi út közötti területen teherbíró utak építése és felújítása, közművek és infrastruktúra kiépítése, valamint a tervek szerint egy adminisztratív szolgáltató központ építésének első fázisa valósulhat meg.

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Cegléd Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében Európai Uniós pályázati forrásból 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az "Ipari területek bővítése az Északi Ipari-Kereskedelmi Övezetben Cegléden" című, VEKOP-1.2.2.-15-2016-00005 számú pályázatával. A projekt a meglévő Északi Ipari-Kereskedelmi Övezet szomszédságában lévő új ipari területek további bővítésére ad lehetőséget, az övezet fejlesztésének második, több lépcsőből álló ütemében (Ipari Park II. ütem).

A projekt keretében, az Ipari Park II-es üteme során, az alábbi tevékenységek valósulnak meg:

  1. Az Ipari terület könnyű közúti megközelíthetőségének biztosítása infrastruktúrális fejlesztések révén.
  2. Teljesen közművesített telkek kialakítása.
  3. Szolgáltatóház építése és működtetése a vállalkozásbarát ügyintézés megteremtéséhez.

 

Teljeskörűen megújul az Ipartelepi út 311 sz. főút - Cigány-széki csatorna közötti szakasza és megépül mintegy 800 méter hosszan a Keleti feltáró út, amely összeköti a 4. számú főút szervízútját az Ipartelepi úttal. A fejlesztés eredményeként kiépül több ipari út is a további befektetési területek megközelítése érdekében.

 

Megvalósul a terület közművesítése, infrastruktúra kiépítése, az ivóvízellátás, a csapadékvíz elvezetés és telekommunikációs közmű is kiépítésre kerül, illetve a tervek szerint szintén megépül a projekt megvalósítása során egy adminisztratív szolgáltató központ is.

 

Cegléd térsége, ennek a pályázatnak és a 4. számú főút négysávosításának is köszönhetően tovább erősítheti a város és a környezete gazdasági szerepét. A fejlesztés további cégek, üzemek, vállalkozások betelepülési szándékát hivatott elősegíteni, - amelyek további munkahelyeket is teremthetnek.

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk