Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Ittasan gázolt halálra egy kiskorú kerékpárost Cegléden

2020.06.18. 18:15 Rovat: Kékfény | Forrás: www.cegled.hu
 



Fotó: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Ceglédi Járásbíróság 2020. június 18-án előkészítő ülésen hozott ítéletet halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügy I. rendű vádlottja tekintetében, a II. rendű vádlott nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról.

Az I. r. vádlott 2019. szeptember 27-én Csemő és Cegléd között lakott területen kívül ittas állapotban vezetett, az autó utasa a II. r. vádlott volt. Az I. r. vádlott érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

 

A két sértett - egyikük kiskorú volt - ebben az időben kerékpárral szabályosan közlekedett ugyanezen az úton, a vádlottak több más gépkocsival együtt a sértettek mögött haladtak járművükkel. Az I. r. vádlott a többi autóst fékezésre kényszerítve több alkalommal is előzött. Az ittas befolyásoltság miatt a kerékpárosokat nem észlelte és 90-100 km/h sebességét sem csökkentve tért vissza a forgalmi sávba, amikor mindkét kerékpárosnak nekiütközött. Az ütközés következtében az egyik sértett az útpadkára esve 8 napon túl gyógyuló sérüléseket, míg a kiskorú sértett 37 méterre eltávolodva az úttól súlyos sérüléseket szenvedett és a helyszínen életét vesztette. Az I. r. vádlott a balesetet észlelte, azonban tovább hajtott és egy távolabbi helyen a gépkocsit és annak kulcsát hátrahagyva ismerősei segítségével távozott a helyszínről.

 

A bíróság előtt F. A. I. r. vádlott beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki járművezetés ittas állapotban bűntettében és 2 rendbeli segítségnyújtás elmulasztása bűntettében. Ezért őt a bíróság 8 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre, 9 év közügyektől és 9 év közúti járművezetéstől való eltiltásra ítélte.

 

I. r. vádlott és védője a büntetések enyhítéséért jelentett be fellebbezést, az ügyész 3 munkanap gondolkodási időt kért. A bíróság I. r. vádlott letartóztatását fenntartotta, mely végzés ellen a vádlott és védője fellebbeztek, az ügyész a döntést tudomásul vette.

 

Az ítélet nem jogerős.

 

Forrás: Budapest Környéki Törvényszék

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk