Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Index: Egy órával azelőtt is megbüntették a ceglédi ámokfutót, hogy halálra gázolt egy kamaszlányt

2020.06.18. 14:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Index: Egy órával azelőtt is megbüntették a ceglédi ámokfutót, hogy halálra gázolt egy kamaszlányt

Négyszáz lóerőre tuningolták, ezért már eleve csak zárt pályán használhatták volna, de lézeres sebességmérő blokkolóval is felszerelték azt a BMW-t, amivel 2019. április 20-án éjfél előtt nem sokkal gázoltak el egy 18 éves lányt és barátját Cegléd belvárosában. A sportautót egy 22 éves fiú vezette, egy jól menő, helyi vállalkozó fia, aki sokak szerint ezzel a feltuningolt autóval "villogott", és aki minden utat "versenypályának használt" a városban - írja az index.hu.

A vádirat szerint aznap este P. Levente a megengedett legnagyobb haladási sebességet legalább 190 százalékkal túllépve,

 

145-151 KM/ÓRÁS SEBESSÉGGEL KÖZELÍTETTE MEG A KOSSUTH FERENC UTCA ÉS A TELEKI UTCA KERESZTEZŐDÉSÉT.

 

Amikor Bognár Emese és barátja leléptek a járdáról a BMW még csaknem 90 méterre volt tőlük. Bár a sofőr, ahogy érzékelte a gyalogosokat azonnal fékezett és balra  kormányozta az autót, a Kossuth Ferenc utca és Teleki utca kereszteződésénél 103-108 km/órás sebességgel elütötte a párt. Az érettségi előtt álló lány a helyszínen meghalt, barátja túlélte a balesetet, de lába súlyosan roncsolódott és életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

 

Emese barátja csütörtökön már a saját lábán jelent meg a Ceglédi Járásbíróságon, ahol előkészítő ülést tartottak a büntetőügyben, de mivel a vádlott lemondott a tárgyalás jogáról, alig két óra alatt ítéletet is hirdettek. Az ügyész halált okozó közúti baleset gondatlan okozásával vádolta a férfit, három év szabadságvesztést indítványozott, és kérte, hogy a vádlottat végleg tiltsák el a járműveztetéstől. A védelem szerint az azonban túlzás, és arra kérte a bírót, mérlegeljen a döntésnél, hiszen 

a vádlott nem tudta, hogy édesapja átépítette az autót,

és vegye figyelembe azt is, hogy P. Levente még fiatal felnőtt, a "balesetet pedig a gyorshajtás okozta, ami egy pillanat műve". Csakhogy a 22 éves fiú rendszeresen hajtott gyorsan. A halálos balesetet megelőző két évben legalább négy szabálysértési eljárás indult ellene "közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése" miatt, és a gázolás előtt egy órával is megbüntették a rendőrök.

 
 
Forrás és fotó: index.hu
Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk