Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Süss fel Nap, a strandolóknak!

2020.06.11. 10:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Fotók: Kőhalmi Dezső

A koronavírus-járvány miatti rendelkezések a 12 hektáron elterülő, 5 milliárdos vagyont képviselő ceglédi termálfürdő mindennapjaira is rányomták a bélyegüket március 18-a óta. A veszélyhelyzet miatt a működésükben bekövetkezett és bekövetkező változásokról kérdeztem az ügyvezető igazgató Szűcs Ádámot.

- Milyen anyagi, személyi következményei vannak a teljes, illetve szakaszos zárva tartásnak és mit csináltak a kényszerszünet idején?

- A központi rendelkezések miatt március 18-án becsuktuk a kaput. Átálltunk a 6 órás műszakra, amit április 1-étől négyórásra csökkentettünk. A munkavállalóink munkaidejének 8 órásra történő visszaállítása augusztus 1-ével megtörténik, akkora jár le a csökkentett munkaidős kormányzati támogatás. A három havi bevételkiesésünkből származó likviditási problémáink áthidalására 20 millió forint támogatást kaptunk önkormányzattól, szeptember 15-ei határidejű visszafizetési kötelezettséggel. A zárvatartás alatt sem tétlenkedtünk. Elvégeztük az éves karbantartási munkálatokat, festettünk, takarítottunk, parkosítottunk, gondoztuk a bokrokat, fákat és a pázsitot. Két, már a korábban megkezdett beruházást pedig befejeztünk. Jelentős részét beépítettük a főépület karzatának, ahol kialakítottunk három új kezelőhelyiséget és egy új orvosi rendelőt. Továbbá újra burkoltuk a szabadtéri gyermekmedencét. Nagy örömömre szolgál, hogy az átmenetileg jelentősen csökkentett fizetések miatt senki sem hagyta el a fürdő állományát.

- Hogyan alakult, illetve alakul a fokozatos nyitás?

- Május harmincadikán a hétvégékre megnyitottuk a szabadtéri medencéinket, a termál és az Aqua park kivételével. Nem igazán kedvezett az eddig eltelt két vasárnapon az időjárás a strandolás fanjainak. Mégis sokan eljöttek, volt olyan család, aki Budapestről érkezett. Jó volt látni a fürdőzés, pihenés örömeit élvező, mosolygó arcokat. Hagyományainkhoz híven a tanévzárás után, június 13-án, szombaton reggel 9-kor nyit az Aqua park, és megszűnnek a zárvatartási napok. Amennyiben a szigorú rendelkezések tovább enyhülnek, akkor június 19-én megnyitjuk a fedett medencéket és a szabadtéri termál-medencét, valamint a szaunákat, s remélem engedélyezik az éjszakai fürdőzést is.

Süss fel Nap, a strandolóknak!
Szeretnénk továbbá július 1-ével ismét megkezdeni a gyógykezeléseket. Akiknek márciusban félbeszakadtak a gyógykezelései, azok folytathatják azokat. Az étterem a büfék és az üzletek is ugrásra készen, feltöltött árukészlettel várják a teljeskörű nyitást. Sajnos a 200 főre korlátozott szabadtéri rendezvényeket nekünk nem érdemes megrendezni. Amennyiben feloldják ezt a korlátozást, akkor is kétséges, hogy hipp-hopp sikerülne valami ütős programot szervezni ilyen rövid idő alatt.

- Néhány mondatot a kempingről…

- A kemping a járványtól függetlenül működik. Egyre jobban telik az előjegyzési naptárjuk. Június közepétől várható iskola tábor, osztálykirándulás és egyre több a magán megrendelés.

Kőhalmi Dezső

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk