Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Július végére elkészülhet a Puskaporos utca

2020.05.20. 16:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Július végére elkészülhet a Puskaporos utca

A tervek szerint július 31-ig készülnek el a Puskaporos utcai munkálatok. A "Vízvezeték és szennyvízcsatorna rekonstrukció" elnevezésű projekt keretében megvalósuló beruházás összege mintegy 80 millió forint.

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

A projekt keretében az elavult házi ivóvíz bekötések, tűzcsapok és a becsatlakozó utcák gerincvezetékéhez kapcsolódó csomópontok modernizálását végzik el. A közmű szerelvények szintbehelyezését követően, helyreállításra kerül a jelentősen összeszabdalt, elöregedett aszfalt burkolat. Jelenleg a csomópontok átépítése, valamint egyéb előkészítő munkálatok vannak folyamatban: úgy, mint az útburkolat bontása, szerelvények rendezése, szegélykövek helyenkénti javítása.

 

"Ezt követően egy teljesen új burkolatot kap az út. Nagyon fontos ez a munka, hiszen egy forgalmas útszakaszról van szó. A BÁCSVÍZ-nek van egy úgynevezett külön ezzel kapcsolatos kerete, ami tulajdonképpen csak erre használható. És közösen határozzuk el, hogy ezt az összeget milyen rekonstrukciókra fordítjuk. Most úgy gondoltuk, hogy ez időszerű már és ezért ez a beruházás indult most." - nyilatkozott a városi televíziónak a polgármester. Dr. Csáky András hozzátette: a 80 millió forintos beruházás várhatóan július 31-én ér véget. Megköszönve a lakosság türelmét és hozzáállását kiemelte: vannak olyan aggályok, hogy az új burkolat elkészültével a gyorshajtók is megjelennek ezen az útszakaszon. "Külön jelezni fogjuk majd rendőrkapitány úrnak, hogy az átadást követően fokozottan ellenőrizzék ezt az útszakaszt." - tette hozzá.

 

Az útcsatlakozások és teljes pályatest aszfaltozási munkálatait megelőzően az érintett lakosságot tájékoztatják majd. A munkálatok ideje alatt arra kérik az arra járókat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a balesetmentes munkavégzés és közlekedés érdekében.

 

(Fotó: Szokolai)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk