Ceglédinfo

Hír, program

Katonák fertőtlenítenek az Idősek Otthonában

2020.05.11. 16:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Katonák fertőtlenítenek az Idősek Otthonában

A Magyar Honvédség közel ezer katonája és több önkéntese a kialakult járványügyi helyzet miatt, hetek óta végzi az országban található idősotthonok fertőtlenítését. Nincs ez másként városunkban sem: a katonák ma reggel érkeztek a Bajcsy-Zsilinszky úti Idősek Otthonába ebből a célból. A munkálatok két napig tartanak.

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

A Honvédség katonái az Idősek Otthona minden helyiségében fertőtlenítést végeznek és a munka várhatóan két napig fog tartani - tájékoztatott a helyszínen dr. Csáky András polgármester, aki szerint ez a vírus ellen küzdelemnek egy fontos állomása. "Ez is segíti tulajdonképpen az intézményt, hogy ne alakulhasson ki semmiféle fertőzés és bízunk benne, hogy ez hatásos lesz és a későbbiek folyamán sem lesz beteg az intézményben, hiszen ez a célunk." - fogalmazott. Hozzátette: bár a megyében még nem változtak a korlátozó intézkedések, de bízik benne, hogy hamarosan Pest megyét is feloldozzák a szigorú szabályozások alól.

 

"Újabb megbetegedésről, pozitív tesztről nincs tudomásunk. Pénteken és ma történik meg azon személyeknek a vizsgálata, akik a Központi Statisztikai Hivatal által kiválasztásra kerültek Cegléden. Ez 29 fő - akiknek a nevét nem tudjuk, nem is tudhatjuk - és bízom benne, hogy mindannyian elmennek erre a vizsgálatra. Ez a város lakóinak is érdeke, hiszen egy-egy ilyen szűrővizsgálaton résztvevő személy több száz honfitársunkat képvisel." - mondta el a polgármester.

 

Az intézmény vezetője, Szabóné Kökény Erzsébet ismertette: az otthonban jelenleg 130 idős ember tartózkodik. A kijárási és látogatási tilalmat sikeresen be tudták tartani. Ennek okán ugyan az otthonban lakók már két hónapja nem tudnak találkozni a hozzátartozóikkal, ám akikkel lehet, azokkal telefonon és videóhívással tartják a kapcsolatot. Külön szólt kollégái helytállásáról is, akik most éppen az ott lakók 3 épületből történő költöztetésében segítettek a katonai fertőtlenítés miatt.

 

(Fotó: Szokolai Attila)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk