Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Tevékenyen teltek a Ceglédi Kettlebell SE utóbbi hetei

2020.03.11. 16:17 Rovat: Sport | Forrás: www.cegled.hu
Tevékenyen teltek a Ceglédi Kettlebell SE utóbbi hetei

Majorosi-Lázár Anita beszámolója az egyesület elmúlt időszakáról.

 

A hétvégén megrendezésre került a Magyar Kettlebell Sport Bajnokság Kiskunhalason!
A verseny két napos volt, a szombati napon a klasszikus 10 perces számok, vasárnap pedig a maraton és games versenyek zajlottak! Mindkét nap jeleskedtek a versenyzőim, nem is tudom kivel kezdjem, annyira büszke vagyok! Inkább maradok a sorrendnél ahogy versenyeztünk.
 
Szombaton 8-an álltunk pástra:
 
Trixler Zalán 13 évesen első 10 perces megmérettetésén 2*10 kg-os kettlebellel egyszerűen fantasztikus volt! Fiatal kora ellenére elképesztő alázattal és kitartással készült a versenyre. Büszke vagyok, hogy az edzője lehetek, 75 ismétléssel aranyérmet szerzett!
 
Angyal Viki is megismerkedett a biathlon rejtelmeivel és nehézségével. 2*16kg-os kettlebellel 53 lökéssel és 163 szakítással a második helyen végzett.
 
Szeleczki Vili 2*16kg Lc-ben indult és az első versenye ellenére nagyon higgadt és szép teljesítményt hozott. Örülök, hogy végre beadta a derekát és megmérettetett a kettlebell sportban is. Büszkén szurkoltam neki is. 75 ismétléssel aranyérmes lett!
 
Ambrózi Gábor 2*24kg Lc-ben indult. Gábornak nem lett egyéni rekordja, a második helyen végzett és Polyák László mögött ez egyáltalán nem szégyen. 
 
Gaál Gréti szintén debütált a dupla 12 kg-mal Lc versenyszámban. Gréti a “vékony és veszélyes" címet fogja viselni, nagyon szép technikával dolgozva 50 ismétléssel nyerte meg a számot.
 
Balogh Szandi a visszatérő, vagy inkább csak “visszaugró", mert szó szerint szinte csak beugrott egyet versenyezni. Dupla 16kg Lc-ben 72 darabszámmal aranyérmet szerzett.
 
Vadász Judit, bár veterán a kategóriája, de a felnőtt mezőnyt is bármikor letolja, rajta egyszerűen nem fog az idő. Két aranyérmet is bezsebelt! Először 16kg Oalc versenyszámban indult és 100 ismétléssel abszolút kihozta a maximumot a szettből.
 
A szombati versenynapot én, Majorosi-Lázár Anita zártam, 2*16kg-os Lc versenyszámban. 85 ismétléssel aranyérmet szereztem. Elégedett vagyok, hisz második alkalommal indultam ebben és egyéni rekordom lett. Talán legközelebb meglesz a 90 is.
 
Vasárnap a maraton és a games számok jöttek, ezeken is szép számmal indultak versenyzőim.
 
Ambrózi Gábor és én kezdtük a sort, Gábor 36 kg, én 26 kg heavy jerk versenyszámban. Ebben a számban az a lényeg, hogy extrém nagy súllyal dolgozunk, ezért itt megengedett a tetszőleges kézváltás. Öt perc alatt Gábor 88 lökéssel második, én 67 lökéssel első helyezett lettem.
 
Majorosi Míra 6 kg-os súllyal Snatch számban indult, 214-et szakított 10 perc alatt, mindössze egyetlen kézváltással, amivel aranyérmes lett.
 
Majorosi Bora 2*4 kg-os golyóval 5 perc alatt 70-et lökött. Aranyat ért a kitartása.
 
Majorosi Zsombi és Monori Bence következett. Mindketten félmaratonoztak, vagyis az ő kategóriájukban ez 15 percet jelent. Zsombi 4 kg Bence 6 kg-mal indult. Zsombi már nem először versenyzett, de most volt a legösszeszedettebb. Nagyon büszke vagyok rá! Sokat fejlődött az utóbbi időben, nagyon szépen dolgozott, és mindig igyekszik kerek számmal végezni, így 215-ig meg sem állt, amit egy aranyéremmel jutalmaztak! Bence első versenyén debütált, és biztos hogy nem az utolsó megmérettetése volt! Szerintem ő is “begolyózott", 202 lc-vel aranyos napja lett.
 
Juhász Janka és Majorosi Maja volt a soron következő, két pici lány hatalmas akarattal. Maja 3 kg-mal lc -zett, 168 darabot, Janka 4 kg-mal szakított 248-cat. Akkora lelki nyugalommal álltak ott, hogy amikor szóltunk, hogy vége még be is rágtak, hogy le kell rakniuk! Még jó hogy nem vágták hozzám az aranyérmeiket!
 
Kovács István és Botyánszki János jöttek, akik 20 kg félmaratonban próbálták ki magukat. Pisti picit elizgulta az elejét, ami sajnos végzetes hiba volt. 30 perc őrült sok idő és sajnos, ha az elején beszorul a levegő, azt már nem igazán lehet menet közben orvosolni. De büszke vagyok Pistire, mert a fájdalmai ellenére a félidőt azért kihúzta. Jancsi 393-mal ezüstérmes lett. Első bálozóként beugrott a mélyvízbe és kiúszott a 30 perc végén a partra. Szuper teljesítmény így elsőre! Szerintem itt is lesz még folytatás!
 
Ambrózi Gábor ezen a napon másodszor is rácsodálkozott a versenyzés rejtelmeire és elüldözve az előző szám démonjait, még letolt egy félmaratont, ahol 24 kg-mal 421 ismétléssel a harmadik ezüstért is megdolgozott.
 
Végül Vadász Judit, Vidám Marcsi és Szűcs Adri zárták a sort. Mindhárman félmaratonoztak, Judit egy fantasztikus Jerk szettet nyomott 12 kg-mal, amit meg is nyert. Marcsi és Adri két csupaszív versenyző, 12 kg Lc-ben versenyeztek. Magával ragadó a lelkesedésük és a kitartásuk. Marcsi 359 ismétléssel második lett, Adri is szuper volt,az ő száma a 414, ami aranyat ért.
 
Nagyon barátságos szuper hangulatú verseny volt!
Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk