Ceglédinfo

Hír, program

Újabb birkózó sikerek

2018.12.03. 15:21 [szok] Rovat: Sport
Újabb birkózó sikerek

Szombaton kerültek lebonyolításra a szabadfogású diák és serdülő Területi Bajnokságok, ahonnan a csapatok a következő hétvégén megrendezésre kerülő országos döntőre kvalifikálhatták magukat. A Közép-Magyarország területi bajnokság Nyársapáton került megrendezésre. A Ceglédi VSE TS Integral mind a két korosztályban indította a csapatát. A diákoknál hat a serdülőknél négy csapat küzdött a három továbbjutó helyért.

A szabályok szerint a serdülőknél körmérkőzés alapján dőlt el a csapatok sorrendje. A Cegléd az első fordulóban Sziget SC csapatát 38-10, majd a második mérkőzésen Abony csapatát 45-1 arányban győzte le. Az utolsó fordulóban Érd csapata következett volna de egy sérülés miatt már nem tudtak kiállni a csapat találkozóra és így a Cegléd 50-0 arányban nyerte a találkozót. Ezzel a ceglédiek csoport elsőkként jutottak a döntőbe.
 
A Területi Bajnok csapat tagjai: Grünberger Márk, Manczák Máriusz, Török Olivér, Cseh Dávid, Rafael Dániel, Rehor Levente, Barta Milán, Szabó Richárd, Molnár Pál, Csiszár Márkó, Komáromi Viktor és Ujszászi Szabolcs
 
Végeredmény:
 
1.  CVSE
2.  Sziget SC
3.  Abony
4.  Érd
 
A diákoknál két hármas csoport került kialakításra, ahol a ceglédiek a Dunaferr és az Érd csapataival került egy csoportba. A ceglédiek a Dunaferr csapatát 49-5-re, az Érd csapatát 34-21-re győzte le. A döntőben a másik csoport győztesét Gurics SC csapatát 50-5 arányban múlta felül a Cegléd és ezzel a diákok is megszerezték a Területi Bajnoki címet. Így mind a két csapatunk kiemeltként utazhat a Miskolcon megrendezésre kerülő országos döntőre.
 
A Területi Bajnok csapat tagjai: Kiss Marcell, Mojs Rómeó, Dinyák Benjamin, Budai Ferenc, Józsa Attila, Ungvári Tibor, Manczák Rajnald, Mizsei Milán, Mizsei Ádám, Pap Balázs, Csiszár Adrián, Bujáki Attila, Cseh Nándor és Varró Zoltán
 
Végeredmény:
 
1.  CVSE
2.  Gurics SC
3.  Érd
4.  Abony
 
Vasárnap az országos szabadfogású utánpótlás csapatbajnokságon vett részt a Cegléd. A Dunaharasztiban megrendezett bajnokságon tizenhárom csapat küzdött a bajnoki címért. A Cegléd az első fordulóban a Kaposvár csapatával mérkőzött meg. Az utolsó előtti mérkőzésen a 92 kg-ban szőnyegre lépő Kecskeméti Szebasztián egy akció indítása után rosszul érkezett a szőnyegre és kiugrott a válla, de ennek ellenére befejezte az akciót és az ellenfelét is be tudta tusolni. Ezzel a győzelemmel a csapat is megnyerte a mérkőzést 22-14 arányban. A következő fordulóban a címvédő és az idei bajnokságot is megnyerő ESMTK következett ahol a Cegléd 35-5-ös vereséget szenvedett. A Cegléd a vigaszágon folytathatta volna Érd ellen,de mivel az ESMTK ellen a sérült Kecskeméti Szebasztiánt vissza kellett léptetni a mérkőzéstől és a szabályok szerint ha valaki visszalép, a folytatásban már nem szerepeltethető. Mivel a Cegléd a kötelező 7 versenyző helyett csak 6 versenyzővel tudott kiállni, így az Érd nyerte a találkozót mérkőzés nélkül. Cegléd végül a 9. helyen végzett.
 
 
Pap Ferenc
Értékelés: 5/3

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk