Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

A megye kiválóságait köszöntötték a Megyenapon

2019.12.12. 11:26 Rovat: Közélet
 
Pánczél Károly, Varga Tibor, Szabó István - fotó: pestmegye.hu

Pest Megye Közgyűlése köszöntette a jubileumi, 20. megyenapi díjazottakat. Pest Megye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4. napját Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 360 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították.

Az ünnepség rangját emeli, hogy ekkor adják át a megyei kitüntető díjakat - elismerve a közművelődés, a tudomány, a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket; s ekkor kerül átadásra a Pest Megye Díszpolgára cím is. A közgyűlés köszönetet mond mindazoknak, akik a hivatásukban vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre.

 

Szabó István, a megyei közgyűlés elnöke beszédében úgy fogalmazott, hogy "minden egyes év decemberében különleges jelentéssel bír a számunkra az első pénteki nap, amikor arra emlékezünk, hogy 360 évvel ezelőtt a Vármegye visszanyerte egységét." Majd megköszönte a díjazottak munkáját példamutató helyállásukat. "Az erőfeszítéseket, a lendületet és a bátorságot, az eredményeket és a sikereket. 1,3 millió ember él Pest megyében, és az ő életük, életminőségük lett jobb azért, mert mindig voltak közöttünk olyanok, akik bátrak voltak és mertek. És így bebizonyították, hogy itt lehet - sőt érdemes - élni, tanulni és dolgozni."

 

A díjak átadásában Pánczél Károly országgyűlési képviselő, Szerenka Tibor és Wentzel Ferenc közgyűlési alelnökök vettek részt.

 

A Megyenapon díjat vettek át:

 

Pest Megye Közgyűlése Díszpolgári címet adományozott Varga Tibor részére az oktatás és a kultúra területén elért kimagasló eredményeinek és társadalmi szerepvállalásának elismeréséül.

 

BŐVEBBEN

 

(Forrás: pestmegye.hu)

Értékelés: 5/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk