Ceglédinfo

Hír, program

A szociális területen dolgozókat köszöntötték

2019.11.14. 18:27 Rovat: Közélet
A szociális területen dolgozókat köszöntötték

Idén hárman vehettek át városi elismerést a Szociális Munka napján. Galambos Viktor, Kovácsné Erdős Anikó és Nyesténé Petrecz Edina ma délután, a Városházán tarott ünnepségen kapta meg a kitüntetést. Beszédet a polgármester mondott. Csáky András úgy fogalmazott: a szociális területen dolgozók a legnemesebb dolgot viszik véghez nap mint nap. (A díjazottak méltatását alább olvashatja.)

 

Forrás: ctv.hu

Fotó: Kisfaludi

Galambos Viktor - esetmenedzser és jelzőrendszeri tanácsadó

 

A Nyugat-magyarországi Egyetem szociál-pedagógus szakán szerzett diplomát 2009-ben.

A Gyermekjóléti Szolgálatának családgondozója, majd a Család és Gyermekjóléti Központ esetmenedzsere és jelzőrendszeri tanácsadója lett.

 

Felkészülten, a gyermekvédelem iránti mélységes elköteleződéssel kezdte meg munkáját a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központban.

 

A jogszabályok dzsungelében tökéletesen eligazodik, mindig nyitott és képes arra, hogy valami újat tanuljon, vagy elsajátítson. Határozott személyiségének, derűs életszemléletének köszönhetően hamar kiérdemelte munkatársai bizalmát, akik számíthatnak figyelmére, támogatására.

 

Munkáját a szakértelem, fegyelem, pontosság, precizitás, gyors helyzetfelismerés és szakmai alázat jellemzi.

 

Nagyfokú empátiája miatt az ügyfelek a segítségét, tanácsait elfogadják, bizalmukba fogadják. Együttműködésük során gondot fordít arra, hogy a közös munkában mielőbb kialakuljon az a bizalmi légkör, melyben a külső, belső erőforrások - a lehető legoptimálisabb módon mozgósíthatóak annak érdekében, hogy közös erővel el tudjanak indulni az "elakadásból".

 

Az intézményben eltöltött idő alatt nagy gyakorlatra tett szert, de szakmai tudását képzéseken, konferenciákon való részvétellel is fejleszti.

 

Tapasztalatával az egész szakmai egység munkáját segíti, a gyakran megoldhatatlannak tűnő ügyekben is tud új ötletekkel szolgálni.

 

Hobbija a fotózás, amellyel örömteli pillanatokat örökít meg az intézményben rendezett programokon.

 

Tartósan kiemelkedő, magas színvonalú munkájáért és emberi tulajdonságai elismeréseként ítélte oda 2019-ben a Képviselő-testület a "Cegléd Város Szociális Szolgálatáért" szakmai kitüntetést.

 

Kovácsné Erdős Anikó - gazdasági vezető

 

A ceglédi Református Gyermekotthon gazdasági vezetői megbízatását 2004-től látja el. Az eltelt időszakban biztos és stabil hátteret és alapot biztosított a fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok, fiatal felnőttek ellátását biztosító intézmény gazdálkodását illetően.

 

Mérlegképes könyvelőként és pedagógusként magas szakmai elhivatottsággal végezte gazdasági és szakmai munkáját, melynek során fontosnak tartotta a gyakorlat és az elmélet egységét. Ennek érdekében folyamatosan képezte magát, így többek között jó eredménnyel végzett a Károli Gáspár Református Egyetem tanító szakán.

 

Kitartó, lelkiismeretes és magas szintű munkájának köszönhetően a gyermekotthon Cegléd kiemelkedő szakmaisággal működő intézményéve vált.

 

Intézményvezető-helyettesi tevékenysége nyomán az intézmény ellátotti létszáma elérte a 85 főt, azonban a létszámbeli növekedéssel együtt mindvégig sikerült megőriznie a gyermekek családias környezetben történő gondozását és fejlesztését.

 

Kiemelkedő, magas színvonalú intézményvezetői munkájáért és elért eredményeiért ítélte oda a Képviselő-testület a "Cegléd Város Szociális Szolgálatáért szakmai kitüntetést.

 

Nyesténé Petrecz Edina - szociális munkás

 

1996. június 20-án, Kalocsán, egészségügyi szakközépiskolai érettségit, általános ápoló-asszisztens végzettséget szerzett.

 

2002-től a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet Csecsemő- és Gyermekosztályának ápolója volt.

2009-ben teológus végzettséget szerzett. 2009. szeptember 1-től a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet szociális szervezőjeként látta el feladatait.

Folyamatosan képezte és képezi magát.

 

2014-től szociális munka tanulmányokat folytatott, 2018. január 29-én vette át szociális munkás oklevelét a Károlyi Gáspár Református Egyetemen.

 

Intézeti szociális munkásként a kórház valamennyi osztályán segíti a szociálisan rászoruló betegeket ügyeik intézésében. Rendszeres kapcsolatot tart a térség önkormányzataival, szociális és egészségügyi intézményeivel

 

Aktívan részt vesz az Egészségfejlesztési Iroda munkájában. Sokrétű segítő, szervező munkáját önzetlenül, odaadással és szorgalommal végzi.

 

Közösségének és a szociális munka e területén végzett példaértékű, kiváló tevékenységéért ítélte oda 2019-ben Cegléd Város Önkormányzatának képviselő-testülete "Cegléd Város Szociális Szolgálatáért" szakmai elismerést.

Értékelés: 5/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Aktuális programok

2019.11.29. - 2019.12.31.
CEGLÉDI ADVENT 2019
Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk