Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Mi a baj a jegyautomatákkal? - Válaszolt a MÁV

2019.10.21. 09:20 Rovat: Közélet
Mi a baj a jegyautomatákkal? - Válaszolt a MÁV

Sajnos nem minden kérdésre tudott válaszolni a vasúttársaság. A lényeg, a MÁV szerint rongálók tehetnek a jegyautomaták meghibásodásáról. Arról nem szólt a válasz, hogy ezek szerint a vasúttársaság az állomás legfrekventáltabb helyeit sem képes megvédeni, illetve, hogy mi az oka a szerte az országban (Pl. Nyugati) tapasztalható hibáknak. Nézzük a levélváltást részletesen!

Ceglédinfo

 

Tisztelt MÁV Sajtó!

 

Sok utaspanasz érkezik olvasóinktól, hogy az automaták rendszeresen nem működnek a ceglédi állomáson (sem). Az utóbbi időben mintha ez a probléma járványszerű lenne az automata hálózatban.

 

Kérdéseink:

1. Mi az oka az automaták meghibásodásának? Szoftveres, hardveres?

 

2. Mikorra várható, hogy az automaták gyakori meghibásodása visszaszorul?


3. Átlagosan hány százalékos rendelkezésre állást tud biztosítani a MÁV automata hálózata? (akár az összes automata százalékában, akár az éves eltelt üzemidő százalékában).

 

 

MÁV

 

Cegléden a 3 automatából jelenleg két automata működik. (A MÁV-nak küldött kérésünkhöz képeket csatoltuk, amelyen látszott, hogy a háromból egy sem üzemel. Kicsit várni kellett a válaszra, de közben megjavították az automatát. - Ceglédinfo). Itt a szándékos rongálások a legjellemzőbbek, mint például az érmeút eltömítése vagy a bankkártya olvasóba idegen tárgy elhelyezése. A MÁV kiemelten foglalkozik a jegykiadó automaták meghibásodásával, és folyamatosan azon dolgozik, hogy a jegykiadó automaták üzemkészsége a lehető legnagyobb arányú legyen. 

Az utasok a jegyértékesítő automatáknál a pénztári árhoz képest 5 százalékkal olcsóbban vásárolhatják meg vasúti menetjegyeiket és a felárakat. A többi önkiszolgáló csatorna igénybevétele esetén is kínál kedvezményt utasainak a MÁV-START: az online váltott, de automatából kinyomtatott jegyekre 5, az e-vonatjegyekre (akár interneten, akár a MÁV applikációból vásárolva) 10 százalékos kedvezményt nyújt a vasúttársaság.

 

Ceglédinfo

 

Két oka lehet, hogy a MÁV nem válaszol arra, hogy átlagosan hány százalékos rendelkezésre állást tudnak biztosítani az automatahálózattal. Vagy nekik sincs adatuk, de ezt kínos lenne beismerni vagy éppen vannak rendelkezésre állási adatok, de azt még kínosabb lenne leírni. 

 

Egyelőre még mind a pénztárak, mind az automaták fontosak, sok olyan utas van még, akinek valamiért az internetes jegyvásárlás nem jó opció.

Értékelés: 1/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk