Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

A ceglédi "Bem" győzelme Bécsben

2018.11.26. 16:30 Rovat: Kultúra
A ceglédi "Bem" győzelme Bécsben

Az Európai Bizottság több szakképzéssel kapcsolatos pályázatot tett közzé, úgy mint például az Erasmus+ projekt; a cégeknél végzett szakmai oktatás; az oktatók és trénerek kategóriákban. Ezek közül az egyik a Cedefop, az Európai Szakképzésfejlesztés Központja által meghirdetett #CedefopPhotoAward 2018. című fotópályázata.

A pályázati kiírás szerint egy szakképzéssel kapcsolatos történetet kellett megeleveníteni 3-5 fotóval. A felhívásra 18 európai ország mintegy 100 csapata nevezett, 78 különböző oktatási intézményéből. A Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 3 fős csapata 5 fényképből álló fotósorozata egy női szabó munkáját mutatja be a tervezéstől, az anyagkiválasztáson, majd a varráson át egészen az elkészült ruhadarab bemutatásáig. A csapat célja az volt, hogy a képeikkel felkeltsék a fiatalok figyelmét és népszerűsítsék a női szabó szakmát.

 

A csapat tagjai: Muresán András az iskola oktatástechnikusa, aki a fényképeket készítette, Ungvári Anita Kitti, aki az iskola végzős női szabó tanulója és Szabóné Oláh Veronika ruhaipari szaktanár. A lelkes és kreatív csapatban mindenki a lehető legjobb tudása szerint munkálkodott több mint egy hónapon keresztül annak érdekében, hogy a megfelelő fényviszonyokat kihasználva készülhessenek el a pályázati fotók. A beérkező pályaműveket egy öt főből álló szakmai zsűri értékelte és választotta ki közülük az első három helyezettet. A harmadik helyezést egy litván csapat nyerte el, akik részt vehettek a 2018. november 1-jén Thessalonikiben megrendezett Nemzetközi Film Fesztiválon.

 

A két legjobbként egy olaszországi és a ceglédi "Bem" "C-Force" nevű csapatát nevezték meg. A csapatok fotóit internetes szavazásra bocsájtották az első és a második helyezés eldöntéséért. Az ünnepélyes eredményhirdetésre az Európai Szakképzési Hét keretében Bécsben került sor. Az eredményhirdetés előestéjén, 2018. november 8-án díszvacsorán vettek részt a Museums Quartier-ben a különböző kategóriák jelöltjei, majd másnap az ausztriai Kereskedelmi Kamara dísztermében kihirdették a győzteseket. Ekkor derült fény rá, hogy a nagyérdemű publikum döntése eredményeként az első helyezés a ceglédi csapatot illeti. Köszönjük szépen mindenkinek, aki támogatott a sikerünk elérése érdekében. Gratulálunk minden résztvevőnek! Hasonlóan szép eredményeket kívánunk nekik a továbbiakban!

 

Forrás és fotó: Ceglédi Szakképzési Centrum

Értékelés: 5/3

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk