Ceglédinfo

Hír, program

Ungvári Miklós Fair Play-díjat kapott!

2019.09.03. 14:06 Rovat: Sport
Ungvári Miklós Fair Play-díjat kapott!

A tokiói Nippon Budokan sportcsarnokban a sportág történetében először adták át a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) Fair Play-díját, amelynek első két díjazott az osztrák Sabrina Filzmoser és judós ikonunk, Ungvári Miklós lett.

Az IJF elnöke, Marius L. Vizer alapította meg a díjat, amelyet ezentúl minden évben olyan sportolók, edzők, a sportág életében fontos személyiségek, egyesületek kaphatnak meg, akik tevékenységük során a judo legnagyobb értékeit képviselve érdemessé válnak rá. Az első két díjazott évtizedek óta a sportág meghatározó és nagy tisztelettel körülvett versenyzője lett, a harminckilenc esztendős, kétszeres Európa-bajnok osztrák Sabrina Filzmoser és az októberben ugyancsak harminckilenc éves magyar Ungvári Miklós.

A díjat - és mellé jelképesen egy-egy erre az alkalomra készített Herendi Porcelán vázát - az IJF főtitkára, Jean-Luc Rougé és az IJF oktatási igazgatója, Mohamed Meridja adta át a napokban zajló világbajnokságon.

"Nagyon nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy első férfiként és a hazámból elsőként kaphattam meg ezt a díjat. Mindenkinek köszönettel tartozom, aki úgy érzi, hogy a világ megannyi judósa közül én képviselhetem a fairplayt a sportban. Mindig judós maradok. Tovább akarom adni mindazt, amit itt tanultam, meg akarom ismertetni a gyerekekkel a judo értékeit. Gyerekkorom óta tanulom a judo szellemiségét. Például azt, hogy a tisztelet a legfontosabb érték. Ez ad hitet az emberekben. A judóban az a célunk, hogy eldobjuk az ellenfelünket, de a judo messze túlmutat ezen. A meghajlásunkkal megmutatjuk az ellenfelünknek megbecsülésünket, tiszteletünket. Azt például nagyon szeretem, hogy a mérkőzések előtt a két edző is meghajol egymás felé. Hiába vagyunk harcosok, minden alkalommal tiszteletet kell mutatnunk" - fejtette ki rövid beszédében az olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnoki bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok, s immár Fair Play-díjas magyar klasszis.

 

Forrás: judoinfo.hu

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Aktuális programok

Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk