Ceglédinfo

Hír, program

Több tucat villanyórát manipulált

2018.11.26. 15:26 [szok] Rovat: Kékfény
Fotó: police.hu

A Ceglédi Rendőrkapitányság folytatott eljárást negyven rendbeli bélyeghamisítás bűntett és egy rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 57 éves üllői férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015 őszétől kezdődően Pest megye és Budapest területén legálisan, de engedély nélkül végzett villanyszerelési munkák helyszínein, az elektromos áram fogyasztásmérők megbontása útján azok számlálóit visszaállította. A gyanú szerint egyes helyszíneken az ún. kismegszakítók átalakítása útján azt is biztosította, hogy a fogyasztási hely a hálózatfejlesztési járulék megfizetése nélkül jusson nagyobb teljesítményű elektromos áramhoz. A megbontott villanyórákat a férfi a birtokában lévő plombafogóval és az általa másik személlyel erre a célra legyártatott plombafejekkel visszazárta, abból a célból, hogy cselekményét, a jogtalan beavatkozást leplezze.

 

A ceglédi rendőrök a férfit gyanúsítottként hallgatták ki az eljárás során, és több, a bűncselekmények elkövetéséhez felhasznált eszközt lefoglaltak.

 

A nyomozók az eljárás során azonosították azt a 62 éves üllői férfit is, aki a plombafejeket legyártotta, őt bűnsegédként elkövetett bélyeghamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A fogyasztási helyekhez kapcsolódóan az eljárás során összesen tizenöt személyt lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki a rendőrök.

 

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Ceglédi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

 

Forrás: police.hu

Értékelés: 2/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk