Ceglédinfo

Hír, program

Kajla, a magyar vizsla a turizmus szolgálatában

2019.06.26. 10:50 [szok] Rovat: Közélet
Fotó: haziallat.hu/kajla

Kajla, a kezdeményezés főszereplője- egy csatangoló magyar vizsla, akin keresztül a gyerekek megismerhetik hazánkat, a megyéket és azok nevezetességeit.  A 41 helyszínhez nemcsak kis képes füzet tartozik, hanem egy applikáció is, amelyben kvíz kérdésekre lehet válaszolni a nevezetességekkel, megyékkel kapcsolatban, melyekért pontok járnak és így a gyerekek egy adott megye kapitányává vagy őrzőjévé válhatnak.

Év végén az összes magyar általános iskola alsó tagozatos tanulója a bizonyítványa mellé kézhez kapta a Kajla útlevelét, amelybe pecséteket gyűjthetnek az egyes helyszíneken. Pecsételő helynek beszálltak a Tourinform irodák is - többek között a ceglédi Tourinform iroda és a Magyar Posta is!

 

Július 1-31-ig ingyen lehet vonatozni Kajla útlevél és diákigazolvány felmutatásával. A gyermek kísérője 33 százalékos kedvezményre jogosult.

 

A Magyar Posta júliusban és augusztusban ingyen viszi el a programban résztvevők képeslapjait, amelyeket a pecsétgyűjtő pontokon kapnak, illetve amelyeket saját maguk tervezhetnek a Magyar Posta ingyenes alkalmazásával. Sőt a postán a pecsét mellé ingyen Kajlás képeslapot kapnak a gyerekek, amit megírhatnak és bélyeg nélkül ingyen fel is adhatják a nyári hónapok alatt.  A SPAR Magyarország a kampány részeként a SPAR matricagyűjtő akciót indít.

 

Az akció további részleteiről a kajla.hu oldalon lehet tájékozódni.

 

Az ingyenes utazáshoz a gyermek díjmentes Kajla jegyét előre meg kell váltani a vasúti személypénztárakban, a Vonatinfó applikációból, a MÁV-START Zrt. jegykiadó automatáiból, vagy internetes jegyértékesítési rendszerén keresztül. A jegyet egy útra és oda-vissza útra is meg lehet vásárolni, az általános utazási szabályok szerint (100 km alatti távolságra csak egyúti jegyet kínálnak a vasúttársaságok).

 

A kis útlevél amellett, hogy kedvezményt biztosít, több olyan hasznos információt is tartalmaz, amelyek fontosak lesznek az utazás során (óvják a természetet, miket vigyenek magukkal, stb.). Az útlevél mellett ingyenes készségfejlesztő mobilalkalmazás segíti a gyermekeket A mobilalkalmazás feladatait fejlesztőpedagógusok dolgozták ki, az applikáció használatával a gyermekek játszva tanulnak.

 

Gyere, és játssz velünk!

 

 

 

TOURINFORM Cegléd

 

2700 Cegléd, Kossuth tér 1

 

Telefon: +36 53 500 285

E-mail: cegled@tourinform.hu

Web: www.cegledikultura.hu/tourinform

 

Értékelés: 5/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Hirdetésszervezés

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk