Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Karácsony és adomány a Tápiószőlősi Idősek Gondozási Központjában  

2022.12.21. 22:16 [lena] Rovat: Közélet
Karácsony és adomány a Tápiószőlősi Gondozási Központban  

Tápiószőlősön, az Idősek Gondozási Központjában ma délután pompás ünnepséget tartottak az ott lakók számára. Az épületet már az Advent idejére, kívül-belül díszbe öltöztették.

Az ebédlőben rendezett, bensőséges hangulatú, kedves és színvonalas műsorral gazdagított esemény valódi karácsonyi érzést hozott a szívekbe.

 

 

Felléptek az otthon lakói is, akik novellát, verset olvastak fel. Ezek között még saját költemény is elhangzott. Eljöttek zenéjükkel, énekükkel a Monori Gyülekezet tagjai, jelen volt Kovács Attila plébános, aki külön előadással állt a közönség elé.

Az otthonban dolgozó személyzet, Lőrincz Anna vezetőnővel együtt két műsorszámot is bemutatott a figyelmes és hálás publikumnak. Áradó dallamra, finom mozdulatú fénytánccal nyűgözték le a csinos ruhát öltött időseket, majd bravúros árnyjátékkal Jézus születését vetítették elénk.

A hölgyek a két darabot saját szabadidejük feláldozásával is gyakorolták. Látható volt, hogy a csapatmunka a napjaik természetes része, ahogyan az is érezhető volt, hogy a készülődésüket szeretet hatotta át. Ők így végzik a gondozást is. Lélekkel, szívvel, szorgalommal.

A gazdag látnivaló után minden intézményben lakó ajándékot kapott az Önkormányzat jóvoltából, melyet Dr. Szoboszlay Árpád polgármester adott át. Elismerő szavakkal illette a dolgozókat, akik kiemelkedően magas színvonalú munkát láttak el ebben az évben is.

A legnagyobb meglepetés ez után következett. Bíró Zoltán, a FERZOL Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója is hozott ajándékot az otthon számára. Lőrincz Anna vezető asszonnyal való egyeztetés után öt nagy értékű berendezést adományozott a cég az otthon számára. Két olyan éjjeliszekrényt, melynek kihajtható asztalka van az oldalára rögzítve, így az ágyból felkelni nem tudó személy részére könnyebben megoldható az önálló étkezés. A további három, többirányú görgőkön guruló eszköz komoly segítséget jelent a nővéreknek és a gondozottaknak is. A mozgásukban korlátozott személyek ágyból való kiemelését, fürdetését, továbbá illemhely használatát nagymértékben könnyítő berendezések sok nehézségtől kímélik meg a használójukat.

 

Lénárd Ágnes

Értékelés: 5/2

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk