Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Már dolgoznak a nagygépek a ceglédi vonal felújításán

2021.04.18. 20:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
Fotó: mavcsoport.hu

Megkezdték a "nagygépek" az ágyazatrostálási munkálatokat a ceglédi vonal Vecsés-Üllő-Monor szakaszán. A 20 milliárd forintos kormányzati támogatással megvalósuló felújítás befejezése után ezen a szakaszon is megszűnhetnek a sebességkorlátozások - közölte a Mávinform ma az MTI-vel.

Azt írták, hogy a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonal (100a) a főváros agglomerációjának legnagyobb forgalmú pályája, kapacitásának, menetrendszerűségének javítását és stabil fenntartását a vasúttársaság kiemelten kezeli. Tavaly a Nyugati pályaudvar és Városliget elágazás közötti szakasz átépítésével kezdődött a vonal felújítása, ami idén, április 6-tól a Vecsés­-Üllő-Monor szakaszon folytatódott és a tervek szerint több fázisban az ősz végéig tart.

 

A kivitelezést a MÁV FKG végzi több mint száz szakember közreműködésével, számos munkagép, vasútüzemi és közúti jármű bevonásával - tették hozzá. Közölték azt is, hogy Vecsés és Monor között 33 kilométernyi vasúti pályát újítanak fel, elvégzik a szükséges váltócseréket, megerősítik a felsővezeték-hálózatot. Öt közúti átkelőhely is megújul a nyílt vonalon és az ezekhez csatlakozó utak aszfaltozását is elvégzik.

 

Vecsésen a Virág utca és Rudolf köz közötti gyalogos felüljárót is felújítják. Vecsés, Üllő és Monor állomásokon megújul a biztosítóberendezés, Üllőn átépítik a fővágányokat, a váltókat is kicserélik, megerősítik a felsővezeték-hálózatot. A naponta mintegy hétezer utas által igénybe vett monori állomáson a meglévő pályainfrastruktúrát újítják fel és az útátjárót is átépítik - ismertették a részleteket a közleményben.

 

A beruházásról és a megváltozott menetrendről a www.mav.hu/100a oldalon tájékozódhatnak az utasok.

 

(MTI)

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk