Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

NMHH: helyi és körzeti tévék kapnak 122 millió forintos támogatást

2020.06.19. 12:15 Rovat: Közélet | Forrás: www.cegled.hu
(A kép illusztráció!/Forrás: 24.hu)

Hír-, közéleti és magazinműsorokat készíthet 122 millió forintból huszonöt helyi és körzeti televízió a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának legutóbbi ülésén meghozott döntés szerint - közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

A közlemény szerint nyerteseket hirdetett a Médiatanács a helyi és körzeti televízióknak szóló támogatási programjában a hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat idei első fordulójában. Huszonöt televízió kap támogatást - tették hozzá. Kifejtették, a támogatásból közéleti magazinokat gyárthat a VTV Mór, a Dunaföldvár TV, a Városi Televízió Bóly, a csornai Rábaközi Televízió, az RTV Szekszárd, a Füzesabonyi Városi Televízió, a Hajdúnánási Televízió és az Info Plusz Balassagyarmat.

 

Hírműsorokat készíthet a Mezőtúri Városi Televízió, a Kapos Televízió, a Halas TV, a Szombathelyi Televízió, a Makói Városi Televízió, a százhalombattai Halom Televízió, a Miskolc Televízió, a Ceglédi TV és a Kanizsa TV. A Debrecen, a Szentes és a Szeged Televízió, a békéscsabai 7.Tv, a pécsi Pannon Televízió, a nyíregyházi Kölcsey Televízió, a Bajai Televízió és a Somogy TV kulturális magazinműsorok készítésére fordíthatja az elnyert összeget - fűzték hozzá.

 

Kitértek arra is, a Médiatanács a szolgáltató kérelmére további öt évvel - 2025. október 9-ig - megújította a Sátoraljaújhely 100,0 MHz helyi rádiós frekvencián sugárzó Európa Rádió Nonprofit Közhasznú Kft. jogosultságát, így azon a hullámhosszon továbbra is a közösségi jellegű Európa Rádió 100,0 szólhat majd. A Székesfehérvár 99,2 MHz frekvencia közösségi használatára benyújtott ajánlat tartalmi vizsgálata alapján a tanács felvilágosítást kér az egyedüli pályázótól, a Fehérvár Médiacentrum Kft.-től.

 

Közölték azt is, a grémium elvégezte a körzeti Nyíregyháza 102,6 MHz frekvencia közösségi jellegű használatára benyújtott ajánlatok alaki vizsgálatát és pályázati nyilvántartásba vette a Magyar Katolikus Rádió Alapítványt, a Médiahíd Kft.-t és a Karc FM Média Kft-t. A kisközösségi lehetőségek elvi használatára kiírt eljárásban az alaki vizsgálat után a testület nyilvántartásba vette a Szentendre telephelyre pályázó Budakalászi Média Kft.-t - áll a közleményben.

 

Forrás: MTI

Értékelés: 5/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk