Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Négy judóst is támogat az alapítvány

2020.06.02. 10:15 Rovat: Sport | Forrás: www.cegled.hu
Fotó: judoinfo.hu (A képen Özbas Szofi)

Kihirdették a nyertesek listáját: a Mol Alapítvány idén csaknem negyven sportágban, kilencvennégy fiatal sportolót részesít anyagi támogatásban - négy judós is közéjük került, Mamira Luca (Toto Sport), Özbas Szofi (Ceglédi VSE), Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE) és Vég Zsombor (Ceglédi VSE) élvezheti majd a támogatás előnyeit.

A Mol Tehetségtámogató Program sportkategóriája 2006 óta nyújt anyagi segítséget a fiatal sportolóknak, és az alapítvány idén újra kihirdette a támogatásban részesülő ígéretek névsorát. Az idei felhívásra összesen háromszázhetvennyolc pályázat érkezett be. A szakértői előszűrést követően a továbbjutott anyagokról zsűri mondott véleményt, melyben Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője, dr. Szabó Tamás, a Sportdiagnosztikai Központ igazgatója és Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, a Mol Alapítvány nagykövete is helyet kapott.


A döntést a korábbi évekhez hasonlóan az alapítvány kuratóriuma hozta meg, amely alapján 2020-ban a tíz és tizennyolc év közöttiek kategóriájában nyolcvanöt fiatal nyert el összesen huszonhét millió forint támogatást. Ezt a fiatalok sporteszközök vásárlására, utazási költségtérítésre vagy sportpályafutásukat segítő egyéb kiadásokra fordítják, mint például sportpszichológus, táplálékkiegészítők vagy koreográfusi tiszteletdíj.

 
A Mol Alapítvány tájékoztatása szerint a támogatottak harminchét százaléka budapesti, hatvanhárom pedig vidéki sportegyesületben sportol. Érdekesség, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt ebben az évben csaknem ötven százalékkal esett vissza a pályázati kedv. Mivel azonban a támogatási keret nagyságrendje nem változott, így idén is a tavalyihoz hasonló létszámban nyerhettek támogatást a pályázók.

A sportolók előfinanszírozásként kapják meg a támogatást, és a 2020/21-es nyári és téli versenyszezonban használhatják azt fel.

 

Forrás: judoinfo.hu

Értékelés: 0/0

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk