Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Reagált a kormánypárti frakció a polgármesteri interjúra

2020.02.20. 09:20 Rovat: Közélet
Reagált a kormánypárti frakció a polgármesteri interjúra

A tegnapi, Dr. Csáky Andrással készített interjú kapcsán Dr. Ferenczi Norbert a Fidesz ceglédi frakciójának vezetője a következő közleményt juttatta el hozzánk:

"Mindenkinek köszönjük, aki támogatta Cegléd 2020-as költségvetésének elfogadását. Külön eredménynek tartom, hogy jóval határidő előtt sikerült azt elfogadtatni. Részünkről fontos szempont volt, hogy a végrehajtáshoz a hivatal és a gazdasági társaságok időben kapjanak iránymutatást az egyes sorok (utak, közvilágítás, járdák stb.) konkretizálásával kapcsolatban. Ezekről a konkrétumokról hamarosan külön tájékoztatást is adunk. A magam részéről kifejezetten sajnálom, hogy szándékunk ellenére a polgármester úgy érzi előre szaladtunk a végrehajtás kapcsán. Teljesen indokolatlan az elfogadás utáni hónapra halasztani a számok mögötti utcák, járdák, és csatornák kijelölését, ezért ilyen halogató megállapodást nem kötnék, nem is kötöttem. Sajnálom, ha ebben az ügyben félreértés történt, de azt is, hogy ez a sérelmesnek kikiáltott "előrefutás" visszavonására, halasztására a testületi ülésen nem kaptunk javaslatot. A megegyezés nem csak, hogy többséget és testületi nyilvánosságot kapott, hanem ellenzéki szavazatokat is, méghozzá az összeset. Nyilván finomításokra a jövőben is lesz lehetőség."

 

Kommentár: Az ellenzék álláspontja továbbra is kérdéses. A FIDESZ-KDNP frakció által benyújtott költségvetési módosításokat a kormánypárti képviselőkkel együttműködve megszavazta a Czigle Egyesület, de az azóta Facebookon vívott kommentháborúban az ellenzéki képviselők bizonyos megállapodások felrúgásával vádolják a kormánypárti frakciót.

Értékelés: 3.2/10

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk