Ma 2017. június 25. vasárnap, Vilmos napja van. - Holnap János napja lesz.

PROGRAMKERESŐ
májusjúlius
Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Www.AutoAlkatreszek24.hu
A Ceglédi Uránia Mozi
mai műsora
14:45 Patkós Irma terem
Verdák 3. - 3D
Online jegyfoglalás »
 
14:45 Huszárik Zoltán terem
Vuk
Online jegyfoglalás »
 
16:00 Huszárik Zoltán terem
Vuk
Online jegyfoglalás »
 
16:30 Patkós Irma terem
Verdák 3.
Online jegyfoglalás »
 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Határidős esküvő
Online jegyfoglalás »
 
18:15 Patkós Irma terem
Csajok hajnalig
Online jegyfoglalás »
 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Jupiter holdja
Online jegyfoglalás »
 
20:00 Patkós Irma terem
Volt egyszer egy Venice
Online jegyfoglalás »
 
További előadások »

pszichoforyou.hu

 

www.elasticswimwear.co.uk

ELASTICSWIMWEAR
 

SZAVAZÁS
Nincs megnyitott szavazás
 

Telefonszám kereső
 

Cegléd 2 percben
 


Legfrisebb hírek a Megyeházáról

I. Pest megyei éghajlatváltozási konferencia »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 20. kedd, 14:47
I. Pest megyei éghajlatváltozási konferencia
2017. május 30-án rendezték meg az I. Pest Megyei Éghajlatváltozási Konferenciát, amelynek célja a klímaváltozással kapcsolatos ismeretátadás és tudásmegosztás volt.

2017. május 30-án rendezték meg az I. Pest Megyei Éghajlatváltozási Konferenciát, amelynek célja a klímaváltozással kapcsolatos ismeretátadás és tudásmegosztás volt.

A rendezvény Pest Megye Önkormányzata és a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet közös, KEHOP-1.2.0-15-2016-00011 azonosító számú, ,,Pest Megyei Klímastratégia kidolgozása és a Pest Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása" című projektje keretében valósult meg. A rendezvényen bemutatásra került az éghajlatváltozás elleni küzdelem jelentősége, ismertetésre kerültek a klímaváltozással kapcsolatos általános ismeretek, valamint olyan jó gyakorlatok, amelyek Pest megyében példaként szolgálhatnak a globális felmelegedés káros hatásainak mérsékléséhez és a bekövetkező kedvezőtlen változásokhoz való alkalmazkodáshoz. A konferencián ismertetésre került a Pest Megyei Klímastratégia kidolgozásának módszertana is, valamint lehetőség nyílt a résztvevők klímastratégiát érintő javaslatainak, ötleteinek összegyűjtésére kérdőív segítségével.

A konferencia Érden, a Polgárok Házában került lebonyolításra. A helyszínen képviseltették magukat a projektet megvalósító konzorciumi együttműködő partnerek és a korábban megalakult Pest Megyei Éghajlatváltozási Platform tagjai, valamint a Pest megyéből meghívott további szervezetek: települési önkormányzatok, járási hivatalok, vállalkozások, civil közösségek. A konferencián rész vett a projektet támogató Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság osztályvezetője, valamint a szakmapolitika részéről előadást tartott az NFM Klímapolitikai Főosztályának munkatársa is.

A konferencia célja az volt, hogy tájékoztatást nyújtson a résztvevőknek a KEHOP keretében megvalósuló projektről, továbbá felhívja a figyelmet a globális klímaváltozás általános és Pest megyét érintő helyspecifikus vonatkozásaira, valamint az elkerülhetetlen változásokhoz szükséges mérséklési és alkalmazkodási intézkedések mielőbbi megtételére. A témához kapcsolódóan az érdeklődők előadásokat hallgathattak meg a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet és az NFM munkatársaitól, továbbá prezentációk kerültek megtartásra a megyei lakossági klímaváltozással kapcsolatos attitűdvizsgálatáról. a megyében megvalósuló szemléletformálási akciókról és olyan jó gyakorlatokról, amelyeket a megyei települések vehetnek át a zöld felületek tervezésével, kialakításával vagy a megújuló energiaforrások szakszerű hasznosításával kapcsolatban. A rendezvény keretében kiosztásra és kitöltésre kerültek a klímastratégia megalapozásához, előkészítéséhez készített kérdőívek, amelynek keretében az egyes résztvevők - strukturált formában - megoszthatták véleményeiket, javaslataikat a stratégia elkészítésében közvetlenül résztvevő projektmegvalósítókkal, platformtagokkal, ezáltal hozzájárultak a Pest Megyei Klímastratégia közös kidolgozásához.

A megyében meghatározó szervezetek bevonásával sikeresen megvalósuló rendezvény eredményeként felhívtuk a figyelmet a klímaváltozás elleni összefogás, a partnerség és a szemléletformálás fontosságára, a megyei szereplőket bevontuk (kérdőívek kitöltésével) a klímastratégia kidolgozásába és általános szemléletformálással segítettük elő Pest megye éghajlatváltozás elleni fellépését.

www.pestmegye.hu

Átadták az M0-s és 11-es út csomópontját »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 16. péntek, 11:04
Átadták az M0-s és 11-es út csomópontját
Átadták a forgalomnak az M0-s elkerülő út és a 11-es főút csomópontjában épült új körforgalmat.

Átadták a forgalomnak az M0-s elkerülő út és a 11-es főút csomópontjában épült új körforgalmat.

Az új forgalmi rend szerint a közlekedőknek először a tervezett útirányuknak megfelelő belépési sávba kell besorolniuk, ennek kiválasztását sematikus ábrákkal kiegészített útirányjelző táblák segítik. A körforgalomba csak a belépést szabályozó forgalomirányító jelzőlámpák zöld jelzése esetén lehet belépni - olvasható a közleményben.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a jelzőlámpa rendszer nem fix programokkal, hanem forgalomfüggő üzemmódban működik. A körpályán belül iránytévesztés/váltás nem lehetséges, mivel az egyes forgalmi sávok közé gömbsüvegsort építettek be. A választott forgalmi sáv a körpályából kivezeti az autóst a választott irányba.

Az új forgalmi rend bevezetése után két hétig a forgalom kisebb zavarásával járó munkavégzés még előfordulhat a csomópontban - jelezte a Magyar Közút.

MTI

Masszívan robog a repülőtéri régió »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 16. péntek, 09:24
A térség vállalkozásai és önkormányzatai a kormányzathoz fordulnak további támogatásért.

A térség vállalkozásai és önkormányzatai a kormányzathoz fordulnak további támogatásért.

Több mint másfél ezer milliárd forinttal járulnak hozzá a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér működéséhez szorosan kötődő vállalatok a nemzetgazdasághoz, ami a teljes hazai bruttó hozzáadott érték 5,6 százaléka. A repülőtér további növekedése az egész térség gazdaságára kihatással van, ami akkor lesz fenntartható, ha az állam és a helyi önkormányzatok megadják a szükséges intézményi és infrastrukturális támogatást. Egyebek mellett ezt állapította meg a Századvég Gazdaságkutató Zrt. által készített friss elemzés, ami a Liszt Ferenc repülőtér gazdasági hatásait vizsgálta. A tanulmány bemutatásával egy időben a repülőtér környéki önkormányzatok, a Budapest Airport és Nemzeti Befektetési Ügynökség együttműködési megállapodást kötöttek a térség fejlődésének felgyorsítása érdekében.

A kutatás arra is rámutatott, hogy a repülőtérhez köthető gazdaságban több mint 155 ezer munkavállaló dolgozik, beleértve a repülőtér működésével közvetlen kapcsolatba hozható üzemeltetést, földi kiszolgálást, légiforgalmi irányítást és egy sor, elsősorban repülőtéren működő vállalatot. A másik fontos kör azokat a cégeket jelöli meg, amelyek - bár nem feltétlenül állnak közvetlen kapcsolatban a repülőtérrel - működéséhez feltétlenül szükséges a repülőtér üzemelése. A repülőtér versenyképessége megőrzéséhez a Budapest Airport BUD 2020 néven 50 milliárd forintos beruházási programot indított el, amelyek következtében a repülőtér éves kapacitása 18 millió utasra nő.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. által készített tanulmány részletesen kitér a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér gazdasági hatásaira, elsősorban a munkaerőpiacot és a bruttó hazai hozzáadott értéket (GVA) közvetlenül befolyásoló teljesítményére. A Budapest Airport következő években várt forgalomnövekedése - mind az utas-, mind az áruforgalom tekintetében - akkor lesz fenntartható, ha ehhez az állam és a helyi önkormányzatok részéről megkapja a szükséges intézményi és infrastrukturális támogatást mind a repülőtér, mind annak térsége. Az elemzők arra is rámutattak, hogy 2023-ra a fejlesztések megvalósítása összesen mintegy 1,5 százalékponttal befolyásolhatják a GDP értékét, és jelentős hatással lehetnek az államadósság alakulására is.

A Budapest Airport és a környékbeli önkormányzatok és a főváros közösen kívánják felgyorsítani a budapesti repülőtér térségének gazdasági és infrastrukturális fejlődését, amelynek érdekében külön társulást hoztak létre Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéri Régió Gazdaság és Területfejlesztési Klaszter néven. A társulás a mai napon bejelentette: a kormányhoz fordulnak támogatásért, hogy a repülőtér térsége kapjon kiemelt gazdasági övezet státuszt, annak érdekében, hogy megvalósuljanak a repülőtér üzemeltetéséhez szükséges térségi infrastruktúra-fejlesztések, és a repülőtéri térség gazdaságának kiemelt szabályozása. Az együttműködés megerősítése érdekében a példaértékű térségi összefogás kezdeményezői megállapodást írtak alá, amelyhez a Nemzeti Befektetési Ügynökség is csatlakozott.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről Dr. Szabó László miniszterhelyettes kiemelte, hogy a reptéri klaszter tervezett fejlesztése jelentős élénkítő hatással bír majd Magyarország regionális logisztikai, gazdasági szerepének megerősítése szempontjából és érezhető segítséget jelenthet a légi áru- és személyforgalom folyamatosan növekvő igényének kielégítésében. Hangsúlyozta, hogy az egységes megjelenést biztosító és a klaszter fejlesztési irányait kijelölő együttműködési megállapodás aláírása megteremti a kormányzat és a klaszter tagjai közötti sikeres együttműködés alapjait.

A Klaszter tagjai a Századvég tanulmánya nyomán a repülőtér és a főváros közötti közúti és vasúti kapcsolat fejlesztését tartják az egyik legsürgetőbb megoldandó kérdésnek. Ughy Attila, a Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere hangsúlyozta: Ahhoz, hogy a repülőtérhez kapcsolódó kedvező gazdasági hatások ténylegesen kiaknázhatóak legyenek, szükséges a Repülőtér elérhetővé tétele a közlekedési infrastruktúrán keresztül. Ehhez elengedhetetlen olyan fejlesztések megvalósítása, mint például a repülőtérre vezető gyorsforgalmi út átépítése, a repülőtéri vasúti kapcsolat kiépítése, a vasút bevezetése a repülőtéri 2-es Terminál alá, valamit a jelenlegi Ferihegy vasútállomás korszerűsítése.

Mint arra Szarvas Gábor, a Budapest Airport közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója rámutatott: ,,Az elmúlt 10 év során a Budapest Airport 100 milliárd forintot meghaladó összeget fordított a budapesti repülőtér fejlesztésére, tavaly pedig BUD:2020 néven meghirdette legújabb 50 milliárdos nagyságrendű modernizációs programját. A repülőtéri régió további sikereihez emellett elengedhetetlen néhány kulcsfontosságú, állami beavatkozást igénylő infrastrukturális beruházás sürgős elindítása is, beleértve a gyorsforgalmi út mielőbbi teljes rekonstrukcióját."

A klaszter tagjai a repülőtéri régió gazdaságfejlesztését célzó együttműködési megállapodást írtak alá. Pest Megye Önkormányzata részéről Szerenka Tibor, alelnök vett részt az aláíráson.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. elemzése elérhető itt:

http://www.budcluster.eu/letoltheto-dokumentumok/

Forrás: www.bud.hu 

Dunakeszi Veterán Jármű és Retro Fesztivál »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 15. csütörtök, 10:53
Dunakeszi Veterán Jármű és Retro Fesztivál
Június 17-én szombaton, egész napos, mindenki számára ingyenes Veterán Jármű és Retro Találkozóra várják az érdeklődőket, kiállítókat sok szeretettel a Dunakeszi Katonadombon. A rendezvényen jelen lesz Pest Megye Önkormányzata, valamint...

Június 17-én szombaton, egész napos, mindenki számára ingyenes Veterán Jármű és Retro Találkozóra várják az érdeklődőket, kiállítókat sok szeretettel a Dunakeszi Katonadombon.

A rendezvényen jelen lesz Pest Megye Önkormányzata, valamint a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet közös projektjének keretében létrehozott interaktív figyelemfelkeltő, szemléletformáló klímasátra is. E szemléletformálási akciónk célja a klímaváltozás várható hatásainak, a lehetséges cselekvési irányoknak, valamint a lakosság klímaadaptációs szerepének ismertetése.

A klímasátorban szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Programok:

- Magyar Veteránjárművesek Szövetségének kiállítása
- Veterán buszjárat
- Kemencei Erdei Múzeumvasút kisvasútja
- Cséplőgép bemutató
- Közlekedésbiztonsági alapítvány: kamion szimulátor, kresz pálya, biztonsági öv szimulátor

További részletek ITT találhatóak.

www.pestmegye.hu

Mária Maraton »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 14. szerda, 11:35
Mária Maraton
Európa egyedülálló eseménye kerül megrendezésre a Mária Úton: ultramaraton-futók futják végig a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó több, mint 1300 kilométert.Az eseményhez különböző indulási időpontokkal túrakerékpárosok is csatlakoznak, akik szintén végigtekernek a kijelölt...

Európa egyedülálló eseménye kerül megrendezésre a Mária Úton: ultramaraton-futók futják végig a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó több, mint 1300 kilométert.Az eseményhez különböző indulási időpontokkal túrakerékpárosok is csatlakoznak, akik szintén végigtekernek a kijelölt útszakaszon.

A futók 30 nap alatt teljesítik a zarándokutat, naponta átlagosan egy maratoni távot (42 km) teljesítve.

A kerékpárosok ennél gyorsabban, két hét alatt jutnak el a célba. A napi táv 70 és 100 km között lesz, amelyet egy egészséges ember nagyobb fáradság nélkül tud teljesíteni.

A Mária Maraton nem csupán futóverseny vagy kerékpártúra. Sokkal inkább egy lelki közösség és egy egészséges életmód felmutatása.

Mind a futó, mind a kerékpáros csapatokra várnak kulturális és lelki programok. Az élmény felejthetetlen lesz!

A rendezvény egyre nagyobb jelentőséggel bír a sportolók körében melynek bizonyítéka, hogy az idei évben Makai Viktória hétszeres ultramaraton bajnok, és családja futják végig a távot, akiket több kerékpáros csapat is követ.

Az ultra marathon mellett több kiemelt szakaszon várják mind a futók, mind a kerékpárosok csatlakozását. A Tatabánya-Esztergom-Budapest két napos futózarándoklatra több száz jelentkezőt várnak, míg a kiemelt Zirc-Budapest, valamint Eger-Abaújszántó kerékpáros szakasz zarándoklatok igazi célközönsége a család. 

Részletes program ITT elérhető.

Pest Megye Lapja - júniusi szám »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 14. szerda, 10:08
Pest Megye Lapja - júniusi szám
Az 50.000 példányban megjelenő ingyenes újság kiemelt témaként foglalkozik a nyári vakációval és a táborozással. A lapban emellett olvashatunk az ősszel induló ráckevei színházról és az M2-es gyorsforgalmi út építéséről...

Az 50.000 példányban megjelenő ingyenes újság kiemelt témaként foglalkozik a nyári vakációval és a táborozással. A lapban emellett olvashatunk az ősszel induló ráckevei színházról és az M2-es gyorsforgalmi út építéséről is.

Az újság INNEN tölthető le.

A lapot itt tudja megrendelni (min. 100 db esetén):
Cosmo Média Kft., Kövecsesné Takács Tünde lapigazgató, E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

www.pestmegye.hu 

Kulturált Települési Környezet Díj - Pályázati felhívás »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 13. kedd, 08:39
Kulturált Települési Környezet Díj - Pályázati felhívás
PÁLYÁZATI FELHÍVÁSKulturált Települési Környezet Díjadományozása tárgyában Pest Megye Önkormányzata nagyra becsüli a megyei települések környezetfejlesztési aktivitását, az épített és a természetes környezet minőségének javítására, a települések történeti, településszerkezeti, építészeti értékeinek,...

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Kulturált Települési Környezet Díj
adományozása tárgyában

Pest Megye Önkormányzata nagyra becsüli a megyei települések környezetfejlesztési aktivitását, az épített és a természetes környezet minőségének javítására, a települések történeti, településszerkezeti, építészeti értékeinek, karakterének megőrzésére tett erőfeszítéseit, környezetfejlesztési tevékenységét.

Fentiek elismerésére 2017-ben is meghirdetésre kerül a ,,Kulturált Települési Környezet Díj" című pályázat.

Részletek Pest Megye Közgyűlésének a kitüntető díjak alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 6/2015. (V.11.) önkormányzati rendeletéből

,,15/A.§ (1) Pest Megye Önkormányzatának Kulturált Települési Környezet Díja adományozható azoknak a természetes személyek, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező más szervezetek részére, akik a megyei települések, vagy jelentős településrészek fejlesztésében kiemelkedő munkát végeztek és ezzel jelentősen hozzájárultak környezetük szebbé, jobbá tételéhez. A díj már megvalósult eredmények elismerésére szolgál.

(2) A díjból évente egy adományozható.

(3) A díjjal díszoklevél és emlékplakett jár."

,,18. § (3) A 15/A. §-ban meghatározott díj nyilvános pályázati eljárás során kerül odaítélésre az alábbi feltételek szerint

a) A pályázatok elbírálásának szempontjai az alábbiak azzal, hogy a Megyei Értéktár Bizottság egy adott évre a pályázati kiírásra más szempontokat is meghatározhat:
aa) környezetfejlesztési aktivitás,
ab) az épített és a természetes környezet minőségének jobbítása,
ac) a település történeti, településszerkezeti, építészeti értékeinek, a település karakterének a megőrzése és kialakítása,
ad) kimagasló teljesítmény, illetve kiemelkedő munka a helyi településfejlesztés területén,
ae) a települési környezetben végbement pozitív irányú változás mértéke.
b) A pályázaton nem indulhat arról a településről pályázó, amely településről az előző három év során a pályázaton helyezést értek el."

,,19. § (2) A 15/A. §-ban meghatározott díj tekintetében a pályázatokat a Megyei Értéktár Bizottság által meghatározott összetételű szakértői bizottság értékeli, amely a pályázat helyszínén helyszíni szemlét is tarthat."

,,20. § (1a) A 15/A. §-ban meghatározott díj odaítélésére a Megyei Értéktár Bizottság tesz javaslatot a szakértői bizottság értékelése alapján."

2016-ban Veresegyház nyerte a díjat

A pályázat követelményei

o A pályázat szöveges részből és fotódokumentációból áll, egybekötött formában.

o A szöveges munkarész gépelt, A/4-es vagy A/3-as formátumú dokumentáció lehet, amely tartalmazza a településfejlesztési akció részletes leírását, valamint a település átnézeti térképét az összes akcióterület bejelölésével. A leírásnak azokat a témaköröket kell érintenie, amelyek az akció sikerességének elbírálásához szükségesek.

o Az akció előzményeit, lebonyolítását, eredményeit és színvonalát bemutató fotódokumentáció maximum A/4-es formátumú fényképből - esetleg rajzokból is - álljon, amely sikeres pályázat esetén közlésre alkalmas. Amennyiben a pályázónak rendelkezésre állnak, a fotókat digitális formátumban is kérjük benyújtani.

A pályaművek bemutatása és visszaadása

o A megyei pályázaton eredményt elért pályaművek a média útján bemutatásra kerülnek. A díjazásban nem részesített pályaműveket a pályázó kérésére visszaadjuk. Azokat az eredményhirdetéstől számított egy éven belül lehet átvenni személyesen a megyei főépítésznél.

A pályázat beadási határideje

o A pályázatot 2017. július 24-ig lehet személyesen vagy postai úton eljuttatni az alábbi címre:
Pest Megyei Önkormányzati Hivatal
Elnöki és Területfejlesztési Iroda
1052 Budapest, Városház u. 7.
A borítékra kérjük, írják rá a pályázat címét: ,,Kulturált Települési Környezet Díj 2017"

Felmerülő kérdéssel, problémával Szabóné Pányi Zsuzsanna megyei főépítészhez lehet fordulni az alábbi elérhetőségeken:
Tel: 06-1-233-68-61; Fax: 06-1-233-68-90
Mobil: 06-20-9369-607
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

A pályázat értékelése, díjazása

o A pályázatot a Közgyűlés illetékes bizottsága által meghatározott összetételű szakértői bizottság értékeli. A díj odaítélésére a Közgyűlés illetékes Bizottsága tesz javaslatot a szakértői bizottság értékelése alapján. A díj adományozásáról a közgyűlés dönt. A díj oklevél és plakett formájában kerül átadásra.

A díjak kiosztása

o A Közgyűlés a díjról 2017. október 31-ig dönt, a díj kiosztására a Megyenap alkalmából 2017 decemberében megrendezésre kerülő ünnepségen kerül sor.

www.pestmegye.hu

Félmilliárd forintot nyert 24 Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozás »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 07. szerda, 14:35
Félmilliárd forintot nyert 24 Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozás
Közel félmilliárd forintot nyert el versenyképességének erősítésére 24 pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozás (kkv) a Versenyképes Közép-Magyarország operatív programban (Vekop) - közölte szerdán Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai...

Közel félmilliárd forintot nyert el versenyképességének erősítésére 24 pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozás (kkv) a Versenyképes Közép-Magyarország operatív programban (Vekop) - közölte szerdán Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.

Az államtitkár ismertette, a vállalkozások beruházásainak teljes értéke meghaladja az 1 milliárd forintot. A nyertesek vállalták az együttesen 15 milliárd forintot meghaladó éves nettó árbevétel-növekedést, és közel 800 munkavállaló alkalmazását a fenntartási időszak végéig - tette hozzá.

A támogatásból a vállalkozások kapacitásbővítő beruházásokat végezhetnek, de lehetőség nyílik fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására is.

A nyertesek célul tűzték ki a feldolgozóiparhoz kapcsolódó exporttevékenységük növelését - mondta el az államtitkár.

Közölte azt is, hogy 1,2 milliárd forintot nyert el gyermekotthonok lakásotthonokkal való kiváltására, korszerűsítésére, hiányzó gyermekotthoni kapacitások létrehozására a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mint központi költségvetési szerv 10 projektje. A nyertes vállalta, hogy a kapacitást 476 férőhellyel bővíti - fűzte hozzá az államtitkár.

MTI

Váci sikerek a párizsi Világkupán »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 06. kedd, 13:08
Váci sikerek a párizsi Világkupán
Világkupán álltak rajthoz a világbajnokságra készülő magyar para válogatott tagjai május 29. és június 1. között, Párizsban. A londoni VB-ig bő egy hónap van hátra, így ez a verseny jó...

Világkupán álltak rajthoz a világbajnokságra készülő magyar para válogatott tagjai május 29. és június 1. között, Párizsban. A londoni VB-ig bő egy hónap van hátra, így ez a verseny jó alkalom volt arra, hogy edző, versenyző felmérje, hol állnak a felkészülésben. Miben kell javulni, hogy az év legfontosabb eseményén a legjobb eredményt tudják kihozni magukból.

 ,,- Az esemény nem túl jól kezdődött számunkra, mivel Kálmán Krisztina dobószékét nem hitelesítették, ezért ő nem tudott versenyezni - kezdte beszámolóját a csapat vezetője, Oroszi Zsuzsanna. -  A döntés nagyon furcsa volt, hiszen atlétánk ebben a székben versenyzett Rióban, valamint több Világ- és Európa bajnokságon is. A feladatunk, hogy a szabályoknak mindenben megfelelő dobószéket biztosítsunk Kriszti részére."

A folytatás már biztató volt, mivel öt érmet szerzett a magyar csapat úgy, hogy nem kategória szerint volt az eredményhirdetés, hanem egy pontszámítás alapján összevetették a különböző kategóriájú, sérültségi fokú versenyzők eredményeit. A szegedi Biacsi ikrek háromszor állhattak dobogóra! Ilona győzött 1500 méteres síkfutásban és harmadik lett 400 méteren, Bernadett ezüstérmet nyert 1500 méteren. A másik két érmet váci versenyzők vihették haza. Keresztesi Erika másodikként végzett 400 méteren, Szigeti Noémi bronzérmet szerzett súlylökésben. Szöllösi István szintén váci versenyző a negyedik helyet szerezte meg súlylökésben.

,,- Az eredmények biztatók, az edzők és versenyzők mindent megtesznek, hogy sikeresen szerepeljen a magyar csapat a londoni VB-én" - zárta összefoglalóját a csapat vezetője.

DUNA-LIMES konferenciát rendeznek június 21-én »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 02. péntek, 09:51
DUNA-LIMES konferenciát rendeznek június 21-én
Magyar Limes Szövetség számos település és az Nemzetgazdasági Minisztérium anyagi támogatásával elkészítette és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak benyújtotta "A Duna-Limes program egységbe foglalt turizmusfejlesztési koncepciója"-t. A koncepció a teljes hazai...

Magyar Limes Szövetség számos település és az Nemzetgazdasági Minisztérium anyagi támogatásával elkészítette és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak benyújtotta "A Duna-Limes program egységbe foglalt turizmusfejlesztési koncepciója"-t. A koncepció a teljes hazai Duna szakaszt érintő Limes UNESCO világörökség már 2019-ben várható elérésekor jelentkező nemzetközi kereslet kiaknázását szolgálja, készíti elő.

A római Limes világörökségi nevezés előkészítésének és az ahhoz kapcsolódó rómain kívüli turisztikai feladatainak bemutatására a Magyar Limes Szövetség konferenciát szervez, amelyre tisztelettel meghív minden címzettet, érintettet.

Szlogen: A Duna menti turizmus nagy lehetősége!
Egy lehetőség annyit ér amennyit megvalósítunk, megvalósítasz belőle!

Azt gondoljuk, hogy a tevékenységünknek és ezzel együtt a konferenciánknak nagyon nagy a tétje:

- mert a 2016 IX.27. Kormány rendelet (a Duna mentén található római emlékek) prognosztizálja az elképesztő méretű UNESCO világörökségi cím elérését, így a területre irányuló kiemelt figyelem kezdetét (2019, 2020),
- mert ha a turizmus megindulásának, egyes helyszíneken a nagyobb látogatószám fogadásának a feltételeit nem teremtjük meg, úgy nem fogjuk tudni kihasználni a világhírből fakadó érdeklődést,
- mert, ha "A Duna-Limes program egységbe foglalt turizmusfejlesztési koncepciója"-ban leírtak legalább minimumát nem kezdjük el 2017-ben megvalósítani, úgy le fogjuk késni a világhírből fakadó érdeklődést,
- mert a felkészülés elmaradása esetén a várható látogatószám drasztikus csökkenésére lehet számítani a számos hazai és nemzetközi példa alapján,
- mert a kultúra, kultúránk magasabb színvonalon való bemutatásának, sok helyen a fennmaradásának szinte az egyetlen lehetőségét hordozzuk,
- mert számos, eddigiekben holt tőkét tudunk bekapcsolni, értékesíteni; magunknak, a közösségnek, az országnak bevételt, munkahelyeket teremteni,
- mert ha mi, érdekeltek, érintettek nem lobbizunk, teszünk a megvalósulásért, más biztosan nem fogja megtenni.

A folyamatot, turisztikai, gazdasági lehetőségeket, kölcsönhatásokat, tervezési irányelveket bemutató nyomtatott és digitális kiadvány: http://online.fliphtml5.com/uovt/fqzs/

Kereskedelmi kiadványaink és a hozzá tartozó az élményelemeket.. gyűjtő honlapunk:
- angol: http://online.fliphtml5.com/uovt/wjeu/ 
- német: http://online.fliphtml5.com/uovt/kkvm/ 
- honlap: www.danubetourism.eu 

A Duna-Limes Konferencia helyszíne: Magyar Nemzeti Múzeum díszterme, 1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

Időpontja: 2017.06.21., szerda 10 óra

Érkezés, regisztráció: Főbejáraton keresztül 9 órától - 9.50-ig.

A konferencián való részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött! Kérjük részvételi szándékukat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezzék! Kérjük a kezdési időpontot pontosan betartani szíveskedjenek!

Regisztrációhoz szükséges információk: Szervezet és/vagy képviselt, érdeklődési terület; érintettségi terület a Duna-mentén, vagy a tevékenységhez, érdeklődéshez csatlakozóan; résztvevő olvasható neve; telefonos, mail elérhetősége. (Az adatokat csak a program keretein belüli kommunikáció céljára, ahhoz csatlakozóan használjuk fel.)

Parkolási lehetőség: A Pollack Mihály téren a Magyar Nemzeti Múzeum mögötti mélygarázsban (http://pollackgarazs.hu/megkozelites/ ).

Minden érdeklődőt, érintettet várunk a rendezvénye, így a meghívó továbbítható, de mint leírtuk regisztrációhoz kötött!

A konferencia programját a honlapunkon (www.ripapannonica.hu ) rövidesen megjelenítjük.

Program:

9-9.50 Regisztráció
10-10.10 Felkérés a megnyitásra
10.10.-10.20 Ízelítő a "Duna menti" kultúrából I.
10.20-10.30 Köszöntő és megnyitó (Varga Benedek MNM főigazgató és Dr. Visy Zsolt mint miniszteri biztos)

Konferencia:
10.30-11.10 A dunai Limes magyarországi szakasza világörökségi várományos helyszín nevezési előkészületei, tervezett beadása a 2016 IX.27. Kormány rendelet szerint 2018 januárban. (A nevezett helyszínek fejlesztési elképzelései.)
Előadó Dr. Visy Zsolt mint miniszteri biztos.
11.10.-11.20 Kérdések az előadóhoz és a koncepciót elkészítő további jelenlévő tervezőkhöz.

11.20-12.00 Az elkészült és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak benyújtott "A Duna-Limes program egységbe foglalt turizmusfejlesztési koncepciója" bemutatása és további javaslatok.
Előadó: Dr. Karsai Árpád MLimSZ turisztikai szakértő.
12.00-12.15 Kérdések az előadókhoz.

12.15-12.35 A Magyar Limes Szövetség és turisztikai szervezetének a Duna-Limes Turizmus Nonprofit Kft. értékesítési munkájának rövid bemutatása, nemzetközi terveink, felkérés az együttműködésre.
Előadó: Hirschberg Attila MLimSZ ügyvezető elnök
12.35-13.00 Kérdések az előadóhoz, előadókhoz bármely eddig elhangzott témában.

13.00-13.10 Ízelítő a "Duna menti" kultúrából II.
13.00-13.45 Szendvics-büfé

Kontakt: Hirschberg Attila
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Magyar Limes Szövetség ügyvezető elnök/Acting President
Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulat Henszlman Díjazottja
Mobil: +36-30-9335436

Magyar Limes Szövetség, (Elnök/President: Dr. Visy Zsolt prof)
Hungarian Limes Association
Levél/POST: H-2120 Dunakeszi, Duna sor 28.
Iroda/bureau: H-2120 Dunakeszi, Alagi major 12.
Tel: +36-27-543345, fax: +36-27-543346
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Internet: www.ripapannonica.hu 

Erőd Net: www.dunakeszierod-fortlet.org 
(Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás)

Átadták a Wéber Antal-díjat »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 01. csütörtök, 10:25
Átadták a Wéber Antal-díjat
Második alkalommal adták át a Pest Megyei Építész Kamara általa alapított Wéber Antal-díjat. A magyar műépítész nevét viselő díjjal a kiemelkedő alkotói tevékenységet folytató Pest megyei kamarai tagsággal rendelkező szakmagyakorló...

Második alkalommal adták át a Pest Megyei Építész Kamara általa alapított Wéber Antal-díjat. A magyar műépítész nevét viselő díjjal a kiemelkedő alkotói tevékenységet folytató Pest megyei kamarai tagsággal rendelkező szakmagyakorló munkáját kívánja elismerni a Kamara.

Wéber Antal a XIX. századi magyar építészet meghatározó építész egyénisége, Ybl Miklós pályatársa. Neoreneszánsz építészete a reneszánsz mélyen átgondolt újraértelmezése. Magántanítóként, majd az építészeti közélet jeles tagjaként komoly figyelemmel fordult a felnövekvő szakmai generációk felé. Munkásságát a minőség és a szakmai közéletben végzett áldozatos tevékenysége emelte ki a korabeli átlagból.

A Wéber Antal-díjat a szakma képviselőinek jelenétében 2017. május 26-án a Várkert Bazárban Philipp Frigyes, a Pest Megyei Építész Kamara elnöke és dr. Hajnóczi Péter, a Pest Megyei Építész Kamara alelnöke, a Magyar Építész Kamara elnöke adta át.

2017. évben Wéber Antal-díjban részesült:

Mészáros János Gödöllő és környéke meghatározó alkotója, a helyi építész élet összefogója, természetes vezetője. Több évtizedes értékteremtő építészeti munkássága nagyban hozzájárult Gödöllő építészeti arculatának megformálásához, míg társadalmi szerepvállalása működő helyi építészközösséget formált. Szerepének és munkásságának elismeréseként Wéber Antal elismerő díjban részesítjük.

Mészáros János Gödöllő és környéke meghatározó alkotója, a helyi építész élet összefogója, természetes vezetője. Több évtizedes munkássága tükröződik a város jellegzetes kisvárosi hangulatán, melynek megformálásában tevékenyen részt vett. Talán nincs is olyan utca e városban, melybe ne tervezett volna épületet, melyet ne töltött volna meg hangulattal. Helyi építész tervezőként, településrendezőként és művészként sok szeretettel, gondossággal és szakmai elhivatottsággal járult hozzá, hogy a 70-es évek panelépítészeti hagyatékával körülvéve Gödöllőnek élő, igényes építészeti karaktere lehessen. A hely szellemének modern építészeti megformálásán fáradozik, új értékekkel töltve meg környezetét. Alkotó tevékenysége azonban nem áll meg e földrajzi keretek között. Munkái a környéken számtalan helyen gyarapítják az épített környezet értékeit, legyen szó iskoláról, rendházról, üzletházról, társasházról vagy akár műemlék felújításról. Szakmai tevékenysége ösztönzően hat környezetére, műtermében számos környékbeli fiatal tanulta meg a szakma szeretetét. Szervező munkája összetartja a környék építészeit, élő közösséget kovácsolva. Építész munkássága, és Gödöllő építészeti arculatának tevékeny megformálása teszi érdemessé a Wéber Antal elismerő díjra.

dr. Hajnóczi Péter, Dajka Péter, Mészáros János, Philipp Frigyes

Dajka Péter az építész társadalom tehetséges fiatal alkotója, már több ízben bizonyította szakmai kiválóságát. Nevét magas színvonalú, komoly projektek tették ismertté, melyek méltán tanúskodnak szakmai igényességéről. Gyarapodó számú, széles körben elismert alkotása teszi érdemessé a Wéber Antal elismerő díjra.

Dajka Péter a fiatal építész generáció egyik kimagaslóan tehetséges alkotója, számos önálló tervezésű, megépült középülettel bizonyította szakmai rátermettségét. Munkássága Puhl Antal Építész Irodájában indult és teljesedett ki. Először mesterének munkatársa, majd alkotótársa, cégtársa lett. Igényes, kezdeményező és kreatív hozzájárulása a tervezés folyamatához a közös művek sikerének elengedhetetlen záloga. Egyre gyarapodó számú önállóan tervezett alkotásaiban is magas műszaki színvonalat és eredeti építészeti minőséget hoz létre.
Nem csak szakmai teljesítménye elismerésre méltó, de közéleti aktivitása is dicséretes. Több ciklusban vállalt a Pest megyei Építész Kamarában különböző feladatokat. A BME Doktoriskolájának végzése során a Középülettervezési Tanszéken oktatási gyakorlatot szerzett. A Debreceni Egyetem Építészmérnöki Tanszékén diplomabizottsági tag. Több évig volt Szentendre város tervtanácsának tagja, jelenleg Egerben tervtanács tag.
A Dajka Péter nevével jelzett alkotások - a Szentendrei Körzeti Földhivatal, Szentendrei Régi Művésztelep átalakítása, TEVA Gyógyszergyár Gödöllői Steril Centrum, Budapest 4-es metróvonal II. János Pál pápa téri állomása - meggyőzően támasztják alá, hogy szerzőjük messzemenően érdemes a Wéber Antal Díjra.

Forrás: Pest Megyei Építész Kamara

Zagiba Tibor Pro Cultura Hungarica díjat vett át »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. április 28. péntek, 11:12
Zagiba Tibor Pro Cultura Hungarica díjat vett át
Állami kitüntető díj átadásával kezdődött az áprilisi közgyűlés.

Állami kitüntető díj átadásával kezdődött az áprilisi közgyűlés.

Szabolcs Attila, a Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke és Szabó István, a közgyűlés elnöke adta át a díjat Zagiba Tibornak.

Zagiba Tibor a 70-es évek vége felé hallott egy előadást a váci ,,Siketnémák Intézetéről", Cházár András életútjáról. Akkor kezdett el érdeklődni Cházár András iránt. 1990 májusában kíváncsiságból utazott el Vácra, hogy lakóhelyének híres szülöttjéről és az intézményről információkat szerezzen. Ekkor kapott meghívást a névfelvételi ünnepségre, amit 1990. május 2-re tervezett az iskola. Azóta kapcsolata a váci gyógypedagógiai intézménnyel folyamatos.

1995-ben Zagiba Tibor, Cházár András születésének 250. évfordulója alkalmából, megemlékezést szervezett. Ebből az alkalomból kétnyelvű, szlovák - magyar, emléktáblát avattak Cházár András szülőháza falán. Később az épület templommá alakult, mely átalakításban és kivitelezésben Zagiba Tiboré volt a főszerep. A felszentelésen, 1997-ben részt vett Keszthelyi Ferenc váci püspök és Eduard Kojnok rozsnyói püspök. 2007-ben megalakult a Cházár András Jólészi Polgári Társulás, melynek elnöke a mai napig Zagiba Tibor. A társulás célja Cházár András emlékének megőrzése és a váci iskolával való együttműködés ápolása. Az egyesületnek felvidéki és anyaországi/váci tagjai is vannak.

Azóta emlékszobát avattak Cházár András szülőházába és felállították Cházár András első köztéri szobrát a szülőház előtt. 2016-ban Zagiba Tibor kezdeményezésére egy régészeti feltárás kezdődött el, melynek célja megtalálni, Cházár András úgynevezett ,,Grulya várának" és kriptájának maradványait.

Szabó István, Zagiba Tibor, Szabolcs Attila

Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke Pro Cultura Hungarica Emlékplakett díjra terjesztette fel Zagiba Tibort. Balog Zoltán miniszter pozitívan bírálta el a felterjesztést, így Zagiba Tibor részére Pro Cultura Hungarica díjat adományozott.

Tápió-vidék Természeti Értékeikért Közalapítvány 2016. évi beszámolója

A Tápió Közalapítványt - teljes nevén a Tápió-vidék Természeti Értékeiért Közalapítványt - 1996-ban hozta létre a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és Pest Megye Önkormányzata azzal a céllal, hogy a Tápió-vidék és a tájtörténetileg hozzá kapcsolódó területek természeti értékeinek feltárását és megőrzését segítse, és mind szélesebb körökben megismertesse azokat az itt élőkkel és az ide látogatókkal. Emellett fontos feladatának tekinti, hogy az egészséges emberi környezet megőrzése és a térség fenntartható fejlesztése érdekében segítse a helyi önkormányzatok és hivatalos szervek munkáját.

A 2016-os év, jubileumi esztendő volt, hiszen a Közalapítvány immár 20 éve tevékenykedik a térségben, és nevéhez számos fejlesztés kapcsolható. Ezek közül legkiemelkedőbbek a farmosi Természetvédelmi Oktatóközpont (2006) és a göbölyjárási ifjúsági szállás (2012) létrehozása voltak.

Az idei év legfőbb eredménye, hogy az alapítványnak sikerült összefognia a helyi önkormányzatokat, civileket és vállalkozásokat a létesítendő Tápió Natúrpark érdekében és megtettük az első lépéseket a natúrpark cím elnyerésére. Munkatársaik az év folyamán végiglátogatták a térség valamennyi képviselő-testületét (21) Mendétől egészen Újszilvásig, melyek egyöntetűen határozattal is támogatják a natúrpark létrehozását, és a térségi nagy projekt előkészítésével a Közalapítvány munkaszervezetét bízták meg. A jövőbeni elképzelések, tervek egyeztetésére több helyszínen is fórumokat szerveztek (Sülysáp, Nagykáta, Tápiószele) mind a polgármesterekkel, mind a helyi civil szervezetek, vállalkozók, termelők képviselőivel. Helyi szakemberek közreműködésével megkezdték a natúrpark cím elnyeréséhez szükséges szakmai háttértanulmány elkészítését, valamint egyre jobban kiszélesítették azt a kapcsolati hálót, mely a natúrparki együttműködés alapja lesz a jövőben.

A natúrpark projekt szervezése mellett ebben az évben is nagy figyelmet fordítottak a farmosi Oktatóközpont és ifjúsági szállásunk működtetésére és népszerűsítésére. Beindították saját erdei iskolájukat, mely május-június hónapokban már telt házat produkált és további programokat dolgoztak ki a látogatószám növelésére.

Pest Megye Önkormányzata 2.000.000 forinttal támogatta az alapítvány működését.

A beszámolót követően a közgyűlés támogatta a Tápió-vidék Natúrpark névhasználati cím adományozásáról szóló kezdeményezést és felkérte a Tápió-vidék Természeti Értékeiért Közalapítványt a cím elnyeréséhez szükséges operatív feladatok koordinálására.

Szavazás a megye névváltozásáról

A Miniszterelnökség javasolta Pest megye nevének Pest-Pilis megyenévre történő módosítását, mivel a megye elnevezése ma nem tükrözi teljesen a történelmi Magyarország vármegyéinek az ország mai területén meglévő örökségét. A képviselők úgy döntöttek, hogy a névmódosítás következtében felmerülő pénzügyi hatásokról (pl. a közigazgatási és egyéb szervezetek átnevezése), valamint a névváltoztatás egyéb társadalmi-gazdasági hatásairól nem rendelkeznek elegendő információval, így arról csak az adatok teljesebb megismerése után döntenek.

www.pestmegye.hu

Felújították Kincsem egykori versenyistállóját Gödön »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. április 28. péntek, 09:42
Felújították Kincsem egykori versenyistállóját Gödön
Közösségi, kulturális térként éled újjá Gödön a legendás magyar versenyló, Kincsem egykori istállója, ami a megyei értéktár része. Az épületben, mielőtt a Budapest-Vác vasútvonal elkészült volna, lóváltó állomás és csárda...

Közösségi, kulturális térként éled újjá Gödön a legendás magyar versenyló, Kincsem egykori istállója, ami a megyei értéktár része.

Az épületben, mielőtt a Budapest-Vác vasútvonal elkészült volna, lóváltó állomás és csárda működött, amely a 19. század második felében már istállóként szolgált. Valódi hírnevét Kincsemnek köszönheti a hely, hiszen pályafutása legszebb éveiben ott volt a világhírű csodakanca otthona - áll a projekt kommunikációjával megbízott ügynökség közleményében.

A helyi védettség alatt álló épület az utóbbi évtizedekben kihasználatlanul állt, majd az elmúlt egy évben a Pest megyei település pályázati forrásból újíthatta fel az ingatlant.

A nagyszabású beruházásnak köszönhetően egy kulturális és közösségi funkciókat nyújtó komplexum jött létre, amelyben a Kincsem pályafutását bemutató emlékhely mellett kialakítanak egy kulturális ismereteket közvetítő állandó és időszaki kiállításokat befogadó teret, de helyet kap benne a hagyományos helyi mesterségeket bemutató terem, valamint a kerékpáros turizmust kiszolgáló "bringapont" és egy kávézó is.

Az ingatlan felújítása során rekonstruálták az eredeti homlokzatot és kialakítottak egy előadásokra, vetítésekre, zenei és táncprogramokra alkalmas, többfunkciós termet is. A látogatókat akadálymentes vizesblokkok szolgálják, a térburkolattal ellátott nagy, négyszögletes udvar pedig szabadtéri színpadként is funkcionálhat.

Forrás: MTI

Nem mindegy! Hol és hogyan élünk - Holnap városáért Díj 2017 »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. április 25. kedd, 15:31
Nem mindegy! Hol és hogyan élünk  - Holnap városáért Díj 2017
Tavaly "A művészet, a kultúra, az örökség megőrzéséért" kategóriában Újhartyán városát is díjazták. 2017. április 25-től újra lehet pályázni a Holnap városáért Díj védjegyének a használatára! A pályázat önkéntes és nyilvános. A...

Tavaly "A művészet, a kultúra, az örökség megőrzéséért" kategóriában Újhartyán városát is díjazták.

2017. április 25-től újra lehet pályázni a Holnap városáért Díj védjegyének a használatára! A pályázat önkéntes és nyilvános. A 2010-ben alapított City Hungary Program a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma, mely azt tűzte ki célul, hogy olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, eszközöket mutasson be, amelyek már eredményt hoztak; hisz közös érdek a magasabb életminőség elérése. E Program része a 2013-ban alapított nemzeti fenntartható városdíj, a Holnap városáért Díj. Hisz nem mindegy, hogy hol és hogyan élünk!

A Holnap városáért Díj a helyi közösségek, helyi emberek követendő példáira hívja fel a figyelmet. Arra ösztönözve őket, hogy megvan minden képességük és készségük arra, hogy jobbra, szebbre törekedjenek!

A Díj fővédnöke:
dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának az elnöke, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium alapító minisztere

Takács Júlia, a Díjalapító City Hungary ügyvezető igazgatója a következőket foglalta össze:
"Negyedik alkalommal hirdette meg a City Hungary a Holnap városáért Díj védjegy használatáért a pályázatot kategóriától függően kis- és nagyvárosi önkormányzatoknak, valamint vállalkozásoknak. Ösztönözni szeretnénk a településeket arra, hogy büszkék legyenek saját értékeikre, teljesítményükre. Hogy elhiggyék: megvan minden képességük és készségük arra, hogy saját adottságaik, igényeik szerint minél élhetőbbé, minél fenntarthatóbbá tudják tenni otthonukat. S hogy a városukon kívül élők számára is vonzóvá, tiszteletre méltóvá válhatnak! Mindez elsősorban az adott városban/településen - legyen az kicsi vagy nagy - élőktől függ! Mások nem fogják megoldani helyettünk a helyi problémákat. És másoknak nem lesz fő érdeke, hogy az adott helyi közösség minél sikeresebbé váljon. Minden helyi közösségnek megvan a maga karaktere, ha tetszik a maga egyénisége. Más-más természeti, gazdasági, kulturális, társadalmi adottsággal rendelkezve más-más módon, más-más formában, részben saját útjukat járva válhatnak minél fenntarthatóbbá, minél élhetőbbé a magyar városok, települések. A cél, hogy minél jobbá, élhetőbb hellyé váljon otthonunk. Ahol jó élni!"

A Holnap városáért Díj ösztönző a jobbra, modernebbre, fenntarthatóbbra, élhetőbbre, magasabb életszínvonalra törekvő magyar városi önkormányzatok, egyes kategóriákban a vállalkozások számára.

A Díj rangját és presztízsét jelzi az együttműködő szervezetek listája.

A kezdetektől a Holnap városáért Díj mellé állt:
o az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
o Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége
o a Magyar Önkormányzatok Szövetsége,
o Pest Megye Önkormányzata,
o a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége,
o a Német-Magyar Ipari-és Kereskedelmi Kamara.

2017-ben a következő kategóriákban lehet pályázni:
o Fenntartható városért
o Tiszta városért - a felelős és fenntartható hulladékgazdálkodás
o Mozgásban a város! - a fenntartható szállításért és közlekedésért
o Üzlet a városért
o Fenntartható közösségekért (A Kultúra, az Örökség, a Művészet megőrzéséért)
o Természeti erőforrások hatékonyságáért

A Bíráló Bizottság tagjai:
o dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának az elnöke, a Bizottság elnöke
o Takács Júlia, a City Hungary ügyvezető igazgatója
o dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke
o Lipők Sándor, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetségének az elnöke
o dr. Némethy Sándor, a Göteborgi Egyetem docense
o Pásztor Erika, Katalina, építész, az Építészfórum alapító-főszerkesztője
o Schmidt Jenő, a Települési ÖnkormányzatokOrszágos Szövetségének az elnöke
o dr. Szűcs Ervin, a Weber Shandwick ügyvezető igazgatója

Regisztrációs határidő: 2017. május 30.
Pályázati anyag leadásának a határideje: 2017. július 01.

Részletesebb információk a pályázási feltételekről, Bíráló tagokról:
http://www.cityhungary.eu/holnapvarosaertdij 
Kontakt:
Takács Andrea
projektigazgató
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
+361-352-0957
==========================================================
Mi a Holnap városáért Díj?
A 2010-ben alapított City Hungary Program része a 2013-ban alapított
nemzeti fenntartható városdíj, a Holnap városáért Díj.
A Díj a helyi közösségek, helyi emberek követendő példáira hívja fel a figyelmet.
Hisz nem mindegy, hogy hol, hogyan élünk!

A megye 40 milliárdos uniós naptára »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. április 20. csütörtök, 10:13
A megye 40 milliárdos uniós naptára
Közel 40 milliárdnyi keretösszegű felhívást hirdettek meg márciusban.

Közel 40 milliárdnyi keretösszegű felhívást hirdettek meg márciusban.

A kormány által kitűzött március 31-i határidőre a Közép-magyarországi régiónak szóló összes pályázatot meghirdették. Március hónapban összesen 20 pályázat jelent meg kifejezetten a régiónak dedikálva, ezért fontosnak tartottuk összefoglalni egy táblázatban, hogy mikor melyik pályázatok nyíltak/nyílnak meg és mikor van a beadásuk első szakaszhatára. Azt is fontos megjegyeznünk, hogy a Közép-magyarországi régió nem kap annyi támogatást, mint a vidéki régió, ennek ellenére mégis közel 40 milliárdnyi keretösszegű felhívást hirdettek meg márciusban. Hozzá kell persze tenni, hogy ebből közel 10 milliárd forintot kifejezetten Érd város fejlesztésére lehet felhasználni.

Márciusban összesen 20 pályázati felhívás jelent meg, összesen 37,21 milliárdos keretösszeggel. A pályázatok között találunk kiemelt felhívásokat, tőkeprogramot, vállalkozások munkahelyi képzését támogató felhívásokat, illetve olyan konstrukciókat, melyeket nem csak a VEKOP-ból finanszíroznak, hanem más operatív programból is (EFOP).

Az alábbi táblázatban látható, hogy melyek a múlt hónapban a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében megjelent pályázatok, mikor van/volt a megnyitási dátumuk, mikor volt/lesz a benyújtásuk első szakaszhatára.

A meghirdetett 20 pályázatból jelenleg a "Rendszerszintű fejlesztések és hozzáférés bővítését szolgáló ágazati programok a felsőoktatásban" felhívásra lehet csak benyújtani a támogatási kérelmeket. A "Fenntartható közlekedésfejlesztés Érden" című kiemelt felhívás április 24-től, míg a többi pályázatra majd csak májusban vagy júniusban adható be a kérelem.

A meghirdetett pályázatok közül két felhívást emelnénk ki, melyek a vállalkozások munkahelyi képzéseit támogatja összesen 3,14 milliárdos keretösszeggel. Az egyik pályázat kifejezetten a nagyvállalkozásoknak szól, míg a másik a kkv-k dolgozóinak munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása fókuszál. A nagyvállalatok minimum 10 millió, maximum 100 millió, míg a kkv-k minimum 3 millió, maximum 50 millió forintos támogatást igényelhetnek a pályázat keretében. A pályázat részleteiről korábban már írtunk.

A munkahelyi képzések mellett kiemelkedő keretösszeggel támogatják Érd város fejlődését is. Többek között az üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatására 2,3 milliárd, míg a közlekedésfejlesztésre 6,96 milliárd áll rendelkezésre Érd város önkormányzatának.

A második legnagyobb keretösszeggel rendelkező felhívás az "Intelligens szakosodási kockázati tőkeprogram" című VEKOP-2.1.2-17 kódszámú program, melynek a célja növekedési potenciállal bíró innovatív termékkel, vagy szolgáltatással rendelkező kkv-k terjeszkedésének segítése kockázati tőkejuttatással. A program keretösszege 5,49 milliárd forint.

Forrás: portfolio.hu

Innovációs konferencia Törökbálinton »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. április 19. szerda, 09:30
Innovációs konferencia Törökbálinton
MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezésre kerülő innovációs konferenciára, melynek célja, hogy a Pest megyei vállalkozásoknak szakmai program keretében bemutassuk...

MEGHÍVÓ

Tisztelettel meghívjuk a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezésre kerülő innovációs konferenciára, melynek célja, hogy a Pest megyei vállalkozásoknak szakmai program keretében bemutassuk a logisztika és a szállítmányozás hosszú távú fejlesztésére vonatkozó folyamatait, lehetőségeit.

Időpont:
2017. április 26. (szerda) 9.00 óra

Helyszín:
PMKIK Magyar-Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központ
2045 Törökbálint, Kazinczy u. 124.
(GPS koordináta: 47.446941,18.895429)

Segítünk a navigálásban: Térkép megtekintése - A térkép megnyitása után, illessze kiindulási helyének címét a bal felső sarokban található üres mezőbe. Ezután a Google Maps megtervezi Önnek az útvonalat. Megjegyzés: A térképen látható cím eltér a levélben feltüntetett címtől, de a megjelölés a térképen pontos.

Program

8:30 - 9:00
Regisztráció

Megnyitó: Szabó István elnök - Pest Megye Közgyűlése
Moderátor: Bonyhády Elek elnök - PMKIK Innovációs és Területfejlesztési Bizottság

9:15-9:35
KFI szakpolitikai célkitűzések, fejlesztési lehetőségek
Előadó: Kiss Tamás főosztályvezető - NKFI Hivatal Stratégia- és Programtervezési Főosztály

9:35-9:55
A városi áruszállítás jövője - city logisztikai projektek
Előadó: Dr. Bóna Krisztián tanszékvezető, egyetemi docens - BME Közlekedésmérnöki és Járműméröki Kar, Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszék

9:55-10:15
,,CONNECTED" A technológia és a területfejlesztés szerepe a logisztika-intenzív klaszterek életében
Előadó: Wolf Péter elnöki tanácsadó - Pest Megye Önkormányzata

10:15-10:35
,,Egy övezet Egy Út, mint gazdasági innováció"
Előadó: Dr. Doór Zoltán elnök - Magyar Logisztikai Egyesület

10:35-10:50
Kávészünet

10:50-11:10
,,A digitalizáció szerepe a szállítmányozásban"
Előadó: Dr. Vásárhelyi Árpád ügyvezető igazgató - SCHENKER Nemzetközi Szállítmányozási és Logisztikai Kft.

11:10-11:30
Szállítási szektor a logisztika-innováció folyamatában
Előadó: Bánkeszi Lajos ügyvezető - SKILLDUO Kft.

11:30-11:50
Helyzetkép a Budapest Airport Cargonál
Előadó: Kossuth József Cargo Manager - Budapest Airport Zrt.

11:50-12:10 Innováció a logisztikába
Előadó: Lukovich Gábor vezető-helyettes - Magyar Innovációs Szövetség-Logisztikai tagozat

12:10-12:25 Innováció erősödése a patrióta gazdaságpolitikán belül
Előadó: Dr. Vereczkey Zoltán elnök - PMKIK

12:25-13:25
Ebéd

13:30-15:30
B2B találkozó - Kapcsolatépítési lehetőség két szekcióban

Logisztikai szekció:
Témavezető:

Dr. Doór Zoltán elnök - Magyar Logisztikai Egyesület

Innovációs szekció:
Témavezető:

Bonyhády Elek elnök - PMKIK Innovációs és Területfejlesztési Bizottság
Lukovich Gábor vezető-helyettes - Magyar Innovációs Szövetség-Logisztikai tagozat

Bemutatkozási lehetőség:

Konferenciánkon megjelenési lehetőséget biztosítunk cége tevékenységének, ill. kínálatának bemutatására (prospektusok elhelyezése, vetítési lehetőség), melyet jelentkezési űrlapunkon kérünk jelezni.
A rendezvényen a részvétel ingyenes, de tekintettel a helyszín befogadóképességére regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk fogadni!

Jelentkezési határidő: 2017. április 21. (péntek)

Regisztrációhoz kérjük, töltse ki jelentkezési űrlapunkat és jelölje be a választott szekciót erre a linkre kattintva.

A program változtatás jogát a szervezők fenntartják!

Tisztelettel:

Dr. Vereczkey Zoltán s. k.
PMKIK elnök Bonyhády Elek s. k.
PMKIK bizottsági elnök

XIX. Regionális Parasportnap Ócsán »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. április 18. kedd, 10:29
XIX. Regionális Parasportnap Ócsán
A közösségi együttlét, a sport nemcsak az egészséges életmód elengedhetetlen feltétele, hanem igazi kikapcsolódást, kellemes feszültséget, változatosságot, élményt jelent. E cél szellemében a Mozgáskorlátozottak Ócsai Egyesülete mondhatjuk hagyományként tizenkilencedik alkalommal...

A közösségi együttlét, a sport nemcsak az egészséges életmód elengedhetetlen feltétele, hanem igazi kikapcsolódást, kellemes feszültséget, változatosságot, élményt jelent. E cél szellemében a Mozgáskorlátozottak Ócsai Egyesülete mondhatjuk hagyományként tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Parasportnapot, amely az idén is április 8-án regionális jelleggel hirdetett meg. A rendezvény helyszíne most is a Halászy Károly Általános Iskola tornaterme és aulája volt.
A nap folyamán együtt versenyeztek egészségesek, sérültek, kicsik és nagyok. A hagyományos versenyszámokon kívül Spák Józsi tanár úr ötletes játékai az önkéntesek vezetésével gördülékenyen zajlott, gyűltek a parajegyek és a vásárlók is a Parabazárban.

Sokan évek óta nem mozdultak ki kényszerű környezetükből. Öröm volt látni a régi arcok között új arcokat is. Így nekik is mód nyílt megismerni sorstársaikat, akiknek talán már könnyebb a megmérettetés.

A szervezők és az adományozók közel 300 fő részére teremtettek lehetőséget arra, hogy az egészséges és sérült emberek a játékban és a sportban is összemérhették képességeiket.

Úgy gondoljuk, ez a sportrendezvény is példa arra, hogy másként, másképpen is lehet élni. A nyomasztó hétköznapok mellé derűs, élményekben gazdag napot lehet vinni. Új erőt adni az önértékeléshez, az önbecsüléshez. Az elért siker nyomán további célok kitűzésére lehet ösztönözni.

Mindezt a fogyatékos emberek és az egész társadalom érdekében kell megtenni.

Csernák Vilmosné

Mozgáskorlátozottak Ócsai Egyesülete

Megjelent a Pest Megye Lapja áprilisi száma »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. április 13. csütörtök, 09:26
Megjelent a Pest Megye Lapja áprilisi száma
Az 50.000 példányban megjelenő ingyenes újság kiemelt témaként foglalkozik a húsvéttal és a Föld napjával illetve a megye külhoni kapcsolataival. Interjút olvashatnak Reviczky Gábor színművésszel és Galambos Péter evezőssel.  Az...

Az 50.000 példányban megjelenő ingyenes újság kiemelt témaként foglalkozik a húsvéttal és a Föld napjával illetve a megye külhoni kapcsolataival. Interjút olvashatnak Reviczky Gábor színművésszel és Galambos Péter evezőssel. 

Az újság INNEN tölthető le.

A lapot itt tudja megrendelni (min. 100 db esetén):
Cosmo Média Kft., Kövecsesné Takács Tünde lapigazgató, E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

www.pestmegye.hu 

Futók lepték el a Gödöllői repülőteret »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. április 13. csütörtök, 09:17
Futók lepték el a Gödöllői repülőteret
A Diákolimpia(R) mezei futás országos döntőjének résztvevői ismét Gödöllőn gyűltek össze, ahol 2017. április 11-én rendezték meg a 2016/2017. tanévi versenyt.  A diákok a II-VI. korcsoport döntőiben futották le az...

A Diákolimpia(R) mezei futás országos döntőjének résztvevői ismét Gödöllőn gyűltek össze, ahol 2017. április 11-én rendezték meg a 2016/2017. tanévi versenyt.  A diákok a II-VI. korcsoport döntőiben futották le az előírt távokat.

A mezei futás olyan klasszikus sportág, mely alkalmas arra, hogy tömegeket mozgasson meg. Nem véletlen, hogy immár 20. alkalommal Gödöllőn rendezték meg a Diákolimpia(R) mezei futás országos döntőt, hiszen a Gödöllői repülőtér földrajzi adottságai, gyepszőnyege ideális terepet nyújtanak a versenyzők számára.

A megnyitó ünnepségen részt vett Dr. Gémesi György Gödöllő polgármestere, Egri Gyula, a Magyar Diáksport Szövetség elnökségi tagja és a Pest Megyei Diáksport Szövetség elnöke, továbbá Rádics Balázs, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója.

Több, mint 2000 induló közül az alábbi legjobb Pest megyei eredmények születtek:
II. kcs. fiú egyéni:
4. Losonczy István, Törökbálint, Bálint Márton Általános Iskola
IV. kcs. leány csapat:
5. Gödöllő, Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola
V. kcs. leány egyéni:
5. Szőke-Kiss Anna, Gödöllő, Premontrei Szent Norbert Gimnázium
V. kcs. leány csapat:
5. Gödöllő, Premontrei Szent Norbert Gimnázium
V. kcs. fiú egyéni:
2. Kanyik András, Dabas, Táncsics Mihály Gimnázium
V. kcs. fiú csapat:
4. Budaörs, Illyés Gyula Gimnázium
VI. kcs. leány csapat:
4. Vác, Váci SZC Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma
VI. kcs. fiú csapat:
2. Vác, Váci SZC Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma

A díjátadáson többek között Pest Megye Közgyűlésének Elnöke, a Pest Megyei Diáksport Szövetség és Gödöllő Város Önkormányzata által felajánlott különdíjat a győztes csapatok kapták meg.

Képek

Pályázati felhívás a szabadidősport támogatására »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. április 05. szerda, 10:58
Pályázati felhívás a szabadidősport támogatására
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az Emmi pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, a "Felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén" elnevezésű pályázati felhívás célja, hogy olyan lakossági, szabadidősport események, egészségfejlesztő testmozgásprogramok...

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az Emmi pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, a "Felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén" elnevezésű pályázati felhívás célja, hogy olyan lakossági, szabadidősport események, egészségfejlesztő testmozgásprogramok jöjjenek létre - Magyarország azon területein, ahol ezek elérhetősége kevésbé biztosított -, melyek hozzájárulnak a napi mozgásmennyiség növeléséhez, a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés javításához, és amelyek során az egészséges életmódot népszerűsítő kommunikáció is meg tud jelenni.

Schanda Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár kiemelte, a pályázatnak nem célja, hogy bajnokokat és élsportolókat neveljen. "Büszkék vagyunk a magyar sportolók kiemelkedő teljesítményeire, eredményeire, ám fontos azokra is gondolnunk, akik a sportolási, testmozgási lehetőségekhez erősen korlátozott módon vagy egyáltalán nem férnek hozzá" - fejtette ki. - "Az aktív, egészségre tudatosan odafigyelő közösségek tovább erősítik Magyarország teljesítményét. A szabadidősporttal teljesebbé válhatnak a mindennapok és játékosan tehetünk az egészségünk megőrzéséért."

Az államtitkár hozzátette, a támogatási kérelmek benyújtása május 2-án indul, az első szakaszban június 2-ig lehet benyújtani. Amennyiben marad rendelkezésre álló forrás, úgy egészen 2018. július 30-ig lesz lehetőség pályázat benyújtására.

Forrás: http://www.kormany.hu

További hírek a Megyeházáról »

A lekérdezés 0.229 másodperc alatt futott le.


www.delpestmegyeonline.hu
Facebook


  • Hírek a Megyeházáról

[l]

Legújabb hozzászólások:

jó szelet Kapitány Úr!

2017.06.12. 18:33
hozzászólt: Heimann Gyula

Most is a várostól 8 kilométerre...

2017.06.07. 17:08
hozzászólt: Balogh Brigitta

Kérem szíves tájékoztatásukat a 2017. évi...

2017.05.23. 11:34
hozzászólt: Bárdos László

Ilyen kíváló Kórház minden támogatást megérdemel!  

2017.05.06. 19:39
hozzászólt: h

Nem ártana követni!

2017.05.06. 17:06
hozzászólt: Heimann Gyula

Nagyon szorítunk értetek lányok! Meg lesz...

2017.04.28. 07:49
hozzászólt: Vidrai Elek

Kedves Irházy úr! Az, hogy növelik a...

2017.04.27. 10:31
hozzászólt: K.L (az idősebb)

Üdv. Èrdeklödni szetetnèk hogy mi Celèd Szakátsy...

2017.04.23. 14:21
hozzászólt: Lèber István

Az előző drasztikus ifjítás után keletkezett...

2017.04.11. 22:29
hozzászólt: Ványi Zsuzsa

ilyenkor nem a gólkülönbség dönt, hogy...

2017.02.22. 16:52
hozzászólt: vélemény


traffipax
 

 

APRÓHIRDETÉSEK
Keresés a hirdetésekben:
Hirdetési kategóriák
Az apróhirdetések
ingyenesek!

Apróhirdetés feladása
 

Legközelebbi programok:Ceglédi vállalkozások,
szolgáltatók,
kereskedők, mesterek
Szolgáltatók, mesterek
Minden kategória (101) Ács (4) Ajándékkereskedés (3) Állategészségügy (2) Asztalos (4) Autóalkatrész (6) Autókereskedő (5) Autókölcsönzés (4) Autómentés, autószállítás (2) Autómosó (2) Autósbolt (2) Autósiskola (5) Autószerelő (1) Benzinkút (1) Biztonságtechnika (5) Biztosítás (16) Borászat (2) Burkolás (3) Bútor (1) Cipészet (3) Dekoráció (4) Design, grafika (4) Divatáru (4) Egészségügy (5) Ékszerész, ötvös (1) Élelmiszer gyártás (2) Építőanyag (6) Építőipar (23) Épületautomatizálás (2) Étel kiszállítás (2) EU tanácsadás (1) Ezoterikus Szolgáltatás (4) Fényképészet, fotó (3) Fénymásolás (4) Festés, mázolás (11) Fodrász (13) Földmérő (4) Fűtéstechnika (1) Gravírozás (1) Gumiszervíz (1) Hangtechnika (1) Háztartásigép javítás (3) Hirdetés (2) Hitel (16) Hűtő-klíma (5) Honlapkészítés (4) Információ szolgáltatás (2) Ingatlan iroda (19) Internet szolgáltató (5) Irodatechnika (2) Kaputelefon (1) Kádár (1) Képkeretező, üveges, tiffani üveg (1) Kerékpár (4) Kereskedelem (23) Kölcsönzés (1) Költöztetés (1) Könyvelő, könyvvizsgáló (11) Lakatos (6) Lakberendezés (3) Mérlegtechnika, javítás (1) Motorkerékpár (4) Műszerész (1) Műanyag feldolgozás (1) Munkaruházat (3) Katonai ruházat (1) Munkavédelem (2) Nyílászárók gyártás-forgalmazás (1) Nyomda, nyomdai előkészítés (3) Oktatás (5) Papír-írószer (2) Pályázatírás és figyelés (1) Pénzügy (7) Portál (1) Redőny-reluxa (2) Reklám, marketing (8) Rendezvényszervező (2) Ruhaipar (3) Szállás (5) Szállítmányozás (8) Számítástechnika (12) Szépségápolás (16) Szennyvízszáll. csatornatisztítás (2) Szórakozóhely (2) Takarítás (1) Telekomunikáció - Telefon (2) Térinformatika (1) Térkövezés, burkolás (2) Tervező, mérnök (4) Tűzelőanyag (1) Tűzvédelem (1) TV-video javítás (4) Utazási iroda (1) Ügyvéd, jogász (2) Vagyonvédelem (6) Vegytisztítás (1) Vendéglátóipar (2) Villanyszerelő (6) Virágkereskedelem, -kertészet (6) Víz, -gáz, -közp.fűtés szerelés (9) zeneszolgáltatás (2) * egyéb tevékenység * (21)
A bejegyzés ingyenes!
Bejegyzés ide
 

MAI HUMOR
Új kiskakas kerül a baromfiudvarba, és azonnal lendületesen munkához lát. Nem kíméli a pulykákat, gyöngytyúkokat, kacsákat, libákat sem.
- Nem lesz ennek jó vége fiacskám! - figyelmezteti az öreg kakas...
tovább »

 
 

A lap 0.327 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | Impresszum
| A látogatók száma 2009.05.15-től összesen: 12187902 | Ebben a hónapban: 380407 | Ma: 1763 | jelenleg: 7 | Statisztika |