Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Sajtóközlemény

2019.02.12. 15:40 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

A Fidesz ceglédi csoport frakciójának február 6-ai ülésén új frakcióvezető megválasztására került sor: minden frakciótag támogatásával és egyetértésével Imregi Tibor lett a frakcióvezető. Ezt követően a Fidesz frakció megtárgyalta a 2019.02.14-ei testületi ülés előterjesztéseit.

Támogatni fogjuk az Újvárosi köztemető üzemeltetésével kapcsolatos beszámolót. Fontos, hogy a városi fenntartású temető méltó körülményt biztosítson. Örömünkre szolgál olyan pénzügyi beszámolót elfogadni, amely arról ad tájékoztatást, hogy az önkormányzat összes bankszámláin több, mint 1,7 milliárd forint van. A Fideszes városvezetés vállalásai közé tartozott, hogy a Városi fenntartású óvodákban méltó körülményeket biztosít a gyermekek számára. Így megújult a Köztársaság utcai óvoda, folyamatban van a Lövész utcai ovi felújítása, új csoportszoba került kialakításra az Ugyeri óvodában, felújításra került sor a Deák utcában és a Budai úti óvodában is. Ezek után szeretnénk ugyancsak méltó, XXI. századi körülményekhez hozzájárulni az egyházi fenntartású intézményeknél is. Így támogatjuk, hogy az Önkormányzat térítésmentesen  adjon át ingatlant a Váci Egyházmegyének, lehetőséget biztosítva az Eötvös téri óvoda megújulásához. Ezen kívül  a Fidesz elfogadja a bizottsági keretek felhasználásáról szóló beszámolókat, melyekből kiderül, hogy 2018-ban 76 pályázat került befogadásra, így a ceglédi közösségek, civil szervezetek ötletei, elképzelései 76 esetben, összesen 10.040.000 Ft értékben kerültek támogatásra. Ezek a lehetőségek a közösségeink fejlődését szolgálják, így 2019-ben ismét lehet majd pályázni a bizottsági keretekre. Ez a költségvetés a dinamikus növekedés költségvetése, amire büszkék lehetünk. Kiemelten fontos elemnek tartjuk, hogy út, járda építésre, kialakításra, karbantartására 1 milliárd 96 ezer forintot költünk. Ezen belül a megpályázott kerékpárutak megépítése mellett kiemelt figyelmet kap az útalapok kialakítása, a már meglévő útalapok lezárása és az ezekhez kapcsolódó csapadékvíz elvezetés problémáinak megoldása.

 

Örömteli dolog, hogy az Önkormányzatnál, a városi intézményeknél és a város társaságainál foglalkoztatottak körében jelentős bérnövekedésről számolhatunk be. Az említett első 2 helyen együttesen 7,5 % a bértömeg növekedés. A 100%-ban Önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságoknál az átlagos béremelés 8 %. A 100 fő hivatali dolgozó és a Társaságok 152 fő dolgozóján keresztül ez a béremelés nagy örömünkre több mint 250 családot érint.

 

Takáts László, polgármester: - 2019. a dinamikus fejlődés éve lesz Cegléden a városi költségvetés számadatainak ismeretében. A 11,25 milliárd forintos költségvetésből mintegy 5,62 milliárd forintnyi működési és 3,78 milliárd forintnyi felhalmozási kiadással tervezünk. Büszkék vagyunk rá, hogy az előző esztendőhöz képest is 25 százalékkal több forrást biztosít a költségvetés beruházási, fejlesztési feladatok megvalósítására. Öröm számomra, hogy utak, járdák, dűlőutak, parkolók fenntartására mintegy 200 millió forintot, útfelújításra, útalapok építésére és befejezésére, közterületek felújítására pedig további 900 millió forintot fordíthat Cegléd 2019-ben, úgy, hogy hitelfelvétellel továbbra sem számolunk. Szeretnénk köszönetet mondani Cegléd Város lakosságának és a városban működő cégeknek, gazdasági társaságoknak a befizetett adókért, melyek az egyik alapját képezik városunk fenntartásának, működésének, dinamikus fejlődésének.

 

Fidesz Ceglédi Frakciója

Értékelés: 5/3

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk