Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Majorosi-Lázár Anita női marathon rekordja

2019.01.10. 17:10 Rovat: Sport
Fotó: cegledisport.hu

Majorosi-Lázár Anita 24 órás kettlebell challenget szervezett, amin belül egy barátjával ketten megcsináltak egy 6 órás ultimate marathont is. Ezt eddig nőként egyedül ő tudta teljesíteni. Feltettünk néhány kérdést ezzel kapcsolatban - a cegledisport.hu interjúja.

Mi volt a motiváció a 6 óra megcsinálásához?

 

- Egyértelműen a kihívás! Hogy olyan dolgot vigyek véghez, amit előttem még egyetlen nő sem! Hogy bebizonyítsam magamnak, hogy képes vagyok rá. Hogy bebizonyítsam, bár elmúltam 40, még nem húzták le a rolót, még képes vagyok igazán őrült dolgokra. Higgyétek el, ez tényleg az volt!

 

Mit éreztél az első pár percben?

 

- Az elején még nem tudtam mire is vállalkoztam igazán. Könnyű volt a súly, 8kg-t szinte meg sem éreztem, beálltam a 10-es váltásokra, szó szerint egy monoton üzemmódra kapcsoltam, hogy ne savasodjak be, ne fáradjak el ideje korán!

 

Mikor volt/voltak holtpontok?

 

- Már az első óra után elkezdett fájni a derekam, ami az idő előrehaladtával egyre erősödött. Az első holtpont úgy 3,5 óránál volt, ekkor éreztem először, hogy ezt nem bírom végig csinálni. Elfáradt a testem a monoton mozdulattól, elfáradtam a számolástól és egyáltalán már reggel 10-től irányítottam a 24 órás eseményt és ekkor már ugye hajnali fél egy volt. Még alapjáraton is elfárad éfjéltájt az ember. Aztán valahogy megint csak eltelt egy óra, már 4,5 megvolt, de még hátravolt másfél. A jobb vállamban is erős fájdalmam volt, már korábban is volt vele panaszom és talán az ötödik órától már le sem bírtam engedni a jobb karom a fájdalomtól, így végig behajlítva tartottam fent és minden ismétlés kész szenvedés volt. A derekam pedig már totálisan beállt, égett és belenyilalt minden egyes mozdulatnál. Azt hiszem ekkor azt éreztem, hogy meg fogom ölni a Petit, amiért rávett erre a hülyeségre, de ekkor már tudtam, hogy meg fogom csinálni, nem fogok megállni.

 

A végső darabszámmal elégedett vagy?

 

- Nem tudom mihez mérni, úgyhogy nem a darabszám volt az elsődleges cél, hanem a 6 óra teljesítése, de azt hiszem az 5738 nem olyan rossz ismétlésszám. Talán a 6000 szebb lenne, de most elégedett vagyok ezzel is!

 

Mit érzel most hogy vége és megcsináltad? Mit jelent ez neked?

 

- Nagyon sokat! Aki ismer  tudja, hogy szívügyem ez a sportág, hogy népszerűsítsem, hogy megmutassam, hogy nem csak a 20 éveseké a világ.  Itt van ez a csodálatos sport amiből nem lehet kiöregedni, ahol nem mondják 30 felett, hogy “no more bets, thank you", ahol bárki bizonyíthat még egy ilyen elmebeteg challenggel is és persze a családom, a lányaim és a férjem is végig izgulták a 6 óra minden percét velem. Láttam, hogy büszkék rám! Nagyon, és ha a mai világban a gyermeked példaképévé tudsz válni, az igazán extra és mindennél többet ér!

 

Megismételnéd-e, ha szisztematikusan erre készülnél újra?

 

- Miiii???? Ááá, dehogy! Soha többet! Miiii???? Újabb kihívás? Hol? Hát persze!

 

Szereztél-e bármilyen sérülést?

 

- Szerencsére olyan komoly sérülés nem lett! De haragszom magamra, hogy csak úgy mindenféle felkészülés nélkül belecsaptam a dologba! Nekem 2 gerincsérvem is van, mindkét vállam és a térdeim is műtve voltak! Szóval azt hiszem ez kicsit felelőtlen húzás volt részemről! De azt gondolom, hogy az ember a legőrültebb dolgokat mindig hirtelen felindulásból teszi, szóval jól van ez így…

 

Mik a közelebbi és a távolabbi terveid? 

 

- Rengeteg tervem van még! És bár volt egy 6 óra hossza az életemben amikor utáltam Gál Petit, de most hogy megcsináltuk várom az újabb eszement ötleteit! Természetesen izgatja a fantáziámat 9 órás meg 12 órás extra is, de mindenképp csak komoly felkészüléssel vágnék bele újra. Köszönetet szeretnék mondani Gál Petinek, hogy mindenre ráveszel és a legváratlanabb pillanatokban is kellően motivál, “Naaaa! Csináljad már! “ Köszönet mindenkinek aki támogatott bennünket a helyszínen és ha kellett etetett, itatott, masszírozott, poénkodott, strigulázott, számolt, vagy akár csak a tekintetével tartotta bennünk a lelket. Ezt így közösen csináltuk meg, köszönöm!

 

Forrás: cegledisport.hu

Értékelés: 5/1

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk