Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Az esztendőben utolsó alkalommal ülésezett a képviselő-testület

2018.12.20. 14:22 Rovat: Közélet
Az esztendőben utolsó alkalommal ülésezett a képviselő-testület (2018. 12. 20.)

Az esztendő utolsó képviselő-testületi ülésén egyebek mellett döntés született arról, hogy - a lakossági igényeket figyelembe véve -  gerendaházakat is lehet ezentúl építeni az Öregszőlőben. A testület elfogadta az erre vonatkozó rendelet módosítását. De arról is döntöttek a képviselők, hogy továbbra is az OTP bankkal köt a város szerződést számlavezetés és folyószámla hitel biztosítására.

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

A testület elfogadta a Ceglédi városi fűtőmű 2018-as, rendszerhasználati díjról szóló elszámolását. A rendszerhasználati díjat, mindösszesen 11,1 millió forint plusz áfa összeget a költségvetési bevételként kezeli, és kiszámlázza a szolgáltatónak.

 

Döntött a testület az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezetőinek jutalmazásáról. A jutalom odaítélésének feltételeiről a jelenleg hatályos javadalmazási szabályzat alapján gazdasági év lezárása után kerülhet sor. Az idei évből már az I-III. negyedév beszámolóját a társaságok benyújtották, azokat a képviselő-testület elfogadta. Az elmúlt időszakban a társaságok a feladat ellátási szerződésben foglaltaknak teljes mértékben eleget tettek, és az időközben megnövekedett feladatokat is hatékonyan ellátták. A közhasznú gazdasági társaságok vezetői bruttó 400 ezer forint jutalmat kapnak.

 

Módosította a testület a Cegléd Város településkép védelméről szóló önkormányzati rendeletet. A főépítész minden évben - a lakosság részéről beérkezett véleményekkel együtt - felülvizsgálja ezt a szabályozást. A hatálybalépés óta lakossági kérelmek érkeztek, melyeknek tartalma, hogy - a jelenleg hatályos rendelkezésekkel ellentétben - gerendaházak is elhelyezhetőek legyenek az Öregszőlők lakókertes területen. De a módosítás szerint bővült a helyi egyedi védelem alatt álló épületek listája is.

 

Az eddigi számlavezető bankkal, az OTP-vel köt szerződést a továbbiakra is Cegléd Város Önkormányzata. Az önkormányzat és intézményei bankszámláit 2002. évtől ez a bank vezeti. Az igénybe vehető szolgáltatások egyik fontos eleme a gazdálkodás biztonságához szükséges folyószámlahitel, amelyet az önkormányzat változatlan feltételek szerint igényelhet 2019-ben is. Az új szerződés aláírásával 400 millió forint folyószámla-hitelkeretet kér biztosítani az önkormányzat a számlavezető Banktól.

 

Ceglédi Város Önkormányzatának az Allianz Hungária Biztosítóval kötött vagyon- és felelősségbiztosítása 2018. december 31-én lejár.  A jövőbeni biztosítási szerződés előkészítésére három biztosítási alkuszt kért fel a város. A biztosítótársaságok ajánlatait összevetve az Allianz Hungária Zrt. ajánlatának ár-érték aránya a legjobb. A biztosítási szerződést a kedvezmények érvényesítése érdekében 3 éves futamidőre az Allianz Hungária Zrt-vel köti meg az önkormányzat.

 

2013. január 1-je óta a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás megszervezése a települési önkormányzatok feladata. A feladat ellátásának érdekében Cegléd Város Önkormányzata korábban közszolgáltatási szerződést kötött a COMBOS Bt.-vel és az INTEROIL TRANS Kft-vel. Ezt a feladatot a megbízott vállalkozók 2018. december 31-ig kötelesek és jogosultak ellátni. Tekintettel arra, hogy az önkormányzatnak ezt a feladatot a szennyvíz-közmű rákötések folytán ugyan egyre csökkenő mértékben, de a továbbiakban is el kell látnia, így ismételten meg kellett bízni megfelelő jogosultsággal rendelkező vállalkozót, vállalkozókat a szolgáltatás biztosítására - erről döntött csütörtökön a testület. A feladatot továbbra is ez a két cég látja el.

 

Szeptemberi ülésén a testület hozzájárulását adta, hogy a Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola pályázatot nyújtson be a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programjára kültéri kézilabdázásra alkalmas pálya létrehozására és eredményes pályázat esetén, az iskola udvarán lévő kültéri kézilabdapályát felújítsa. Az MKSZ időközben arról értesítette az oktatási intézményt, hogy más forrásból, az országos "Rekortán pálya fejlesztési program" keretében lehetősége nyílt kézilabdapálya építésére. A műszaki tartalom megegyezik a korábbiakkal. A kültéri kézilabdapálya megépítését az MKSZ végzi, a támogatási intenzitás 100%-os, tehát a teljes költség az MKSZ-t terheli. Az elvégzett beruházás az önkormányzat tulajdonát gazdagítja, MKSZ a bekövetkező gazdagodás megtérítésére nem tart igényt. A beruházás becsült értéke nettó 24,5 millió forint. A beruházás megvalósításához az önkormányzat, mint tulajdonos hozzájárulása szükséges. Ezt adták meg most a képviselők.

 

Önálló képviselői indítványt nyújtott be az ülésre Csuri Károly. A Jobbik önkormányzati képviselője ebben azt kéri, támogassa a testület a Béke téren lévő volt trafik hasznosítását. A kis épületet a Városvédő és Szépítő Egyesület újította fel. Funkciója azonban jelenleg nincsen. Arra tett javaslatot, hogy a trafik jellegét meg nem változtatva, de az épületet felhasználva, a nagy forgalmú kereszteződésbe  levegő szennyeződés mérő állomást telepítsenek.

 

A képviselő-testület döntéseiről részletesen a cegled.hu weboldalon tájékozódhatnak.

 

(Fotó: Szokolai Attila)

Értékelés: 5/4

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk