Ceglédinfo
Covid teszt 24 órán belül

Hír, program

Murvai Julika megnyerte a térségi táncdalversenyt!

2018.11.19. 19:16 [tati] Rovat: Közélet
Murvai Julika megnyerte a térségi táncdalversenyt!

A szakmai zsűri egyöntetű döntése nyomán az abonyi Murvai Julianna lett a Szolnok Televízió által, a Táncdalfesztivál mintájára indított térségi énekes verseny első helyezettje.

 

   A megmérettetésre a gyermekektől egészen a 70 éves korosztályig, az ország számos pontjáról érkeztek versenyzők. Az éneklés szerelmesei a 60-as, 70-es évek magyar slágereivel indulhattak. A döntőt 2018. november 17-én tartották Szolnokon, ahol a versenyzők egy erre az alkalomra megalakult fesztiválzenekar kíséretében adták elő produkciójukat. A zsűri tagjai Rózsás ViktóriaCozombolisDósa MátyásTerjéki Katalin és az 1967-es Táncdalfesztivál második helyezettje Poór Péter voltak.

 

A táncdaléneklési verseny győztesével, Murvai Juliannával a döntőt követően beszélgettünk.

INTERJÚ

- Melyik dallal indultál az énekversenyen?

 

Murvai Julianna: Cserháti Zsuzsa gyönyörű, - bár kevésbé ismert - dalát választottam, melynek címe "A hattyú igazsága". Cserháti az 1980-as években a Magyar Rádió által szervezett "Slágerbarátság" című műsorában énekelte ezt a dalt, amellyel meg is nyerte a fesztivált. A dalnak orosz zeneszerzője volt, Jevgenyij Martinov személyében, a magyar szöveget Bradányi Iván írta.

Murvai Julika megnyerte a térségi táncdalversenyt!

Az eredményhirdetés után Poór Péter is gratulált Julikának

 

- Hány fordulós volt a verseny?

 

M. J: Közel száz jelentkezőből egy válogató után 24-en jutottunk tovább. Ezt két elődöntő követte, 12-12 versenyző részvételével. A zsűri a Mezőtúron és a Jászberényben megrendezett elődöntőkből összesen 12 főt juttatott tovább, ezen kívül 1-1 versenyzőt a közönség szavazott be a szolnoki döntőbe, így ott 14-en versenyeztünk.

Murvai Julika megnyerte a térségi táncdalversenyt!

- Mit éreztél, amikor Téged választott a zsűri nyertesként?

 

M. J: Nagyszerű érzés volt! Korábban már kétszer is részt vettem a Szolnok TV által rendezett nótaversenyeken, ahol bár mindkét esetben a döntőig jutottam, nem sikerült nyernem. Ezen a versenyen - bár egy kicsit eltérő műfajban - már igazán reménykedtem a sikerben, mindent beleadtam, sokat gyakoroltam. Szerencsés volt a dalválasztás is, mert ebben meg tudtam mutatni, mit tudok. Cserháti Zsuzsát, - különösen a 70-es, 80-as évekbeli slágereit - nagyon szeretem, az egyik legjobb magyar énekesnőnek tartom. Nem könnyű feladat az ő slágereit jól elénekelni. Boldog vagyok, hogy ezzel örömet szereztem a családomnak, barátoknak. Köszönöm mindazoknak, akik bíztak bennem és biztattak.

 

- Mióta és milyen műfajban énekelsz? Milyen mértékben van jelen az életedben az éneklés?

 

M. J: Jó tíz évvel ezelőtt magyar nóta énekléssel kezdtem. Acsai Ferenc nótaklubjában többször is szerepeltem Abonyban nótaesteken. Azóta is kedvelem ezt a műfajt, a mai napig énekelek különböző nótás rendezvényeken. Örülök, hogy két éve az állam is felkarolta, elismerte ezt a műfajt, hiszen hungaricum lett a magyar nóta. Ezen kívül a Reich Anikó vezetése alatt álló Andante kórusban klasszikus és egyházi kórusműveket is énekelek. Nemrég Egerben kórusminősítő versenyen vettünk részt, ahol aranydicsérettel értékeltek bennünket. Tagja vagyok továbbá a Melody Bandnek, amely Csizmadia Gyula szervezésében egy abonyi leánycsapat. Zenei alapok kíséretével régi és új, magyar és külföldi slágereket adunk elő. Két éve Cegléden is alakult egy együttes, amelyben hegedű és zongora kísérettel lépünk fel. Ebben a formációban nagyon vegyes a repertoár. Magyar nótából, sanzonokból, táncdalslágerekből áll össze a műsor. Gyakran hívnak bennünket kívánságműsorba, ahol az előre leadott listából választhat a közönség. Ezt az együttest párom, Tánczos Tibor tartja össze, aki hosszú profi zenélés után, - kicsit műfajt váltva - tért vissza az aktív zenéléshez. A produkciónak az a különlegessége, hogy abszolút élő, technikamentes zene. Azért is szerepelek ennyi formációban, mert szinte a zene minden műfaját kedvelem. Gondolom, ez abból is ered, hogy az abonyi zeneiskolában zongorázni tanultam. Abonyi születésű, abonyi lakos vagyok, de jelenleg a munkám és a párom Ceglédhez köt, ezért az utóbbi időben ceglédi énekesnek is számítok.

 

   Murvai Julianna ének- és zeneszeretete ezzel a sikerrel beérett, amely a hangi adottságain túl a hosszú évek alatt folytatott szorgalmas, kitartó munkájának is köszönhető! Julikát az elismerés nem csak azért illeti meg, mert egy kevésbé ismert melódiával sikerült nyernie, hanem azért is, mert egy neves magyar énekesnő dalát érzelmekkel telve, tökéletesen adta elő.

 

Szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Darányi Erika
Értékelés: 5/2

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Cegléd időjárása

meteoblue

Térségi Adattár

Régi honlapunk