Ma 2017. március 26. vasárnap, Emánuel napja van. - Holnap Hajnalka napja lesz.

PROGRAMKERESŐ
februáráprilis
Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Www.AutoAlkatreszek24.hu
A Ceglédi Uránia Mozi
mai műsora
14:00 Huszárik Zoltán terem
A művészet templomai: Botticelli - Dante pokla
Online jegyfoglalás »
 
15:45 Huszárik Zoltán terem
A fehér király
Online jegyfoglalás »
 
17:30 Huszárik Zoltán terem
Kojot
Online jegyfoglalás »
 
18:00 Patkós Irma terem
Házasságon innen és túl Rátóti Zoltán előadó estje
Online jegyfoglalás »
 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Az éjszaka törvénye
Online jegyfoglalás »
 
További előadások »

pszichoforyou.hu

 

www.elasticswimwear.co.uk

ELASTICSWIMWEAR
 

SZAVAZÁS
Nincs megnyitott szavazás
 

Telefonszám kereső
 

Cegléd 2 percben
 


Hír, program, kommentek


Védőruha a Nagy Testvér ellen
Védőruha a Nagy Testvér ellen

Rovat: Érdekes tudomány

„A fekete bajuszos arc minden sarkon ott meresztette a szemét. Ott volt a szemközt álló ház homlokzatán is. NAGY TESTVÉR SZEMMEL TART –hirdette alatta a felirat, s a sötét tekintet mélyen Winston szemébe fúródott.”

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

A fenti idézet George Orwell 1984 című regényéből való. A könyv 1949-ben jelent meg, és az irodalomtörténészek negatív utópiaként tartják számon. A szerző által megismert totális diktatúrák adták a példát – a náci Németország és a sztálini Szovjetunió, de a cselekmény a jövőben játszódik. Nem sokkal a regény megszületése után ismét beigazolódott, hogy a valóság túlszárnyalja a legvadabb írói fantáziát, hiszen Pol Pot rémuralma Kambodzsában, vagy a Kim Ir Szen klán Észak-Koreában, még az előbbieknél is kegyetlenebb totális diktatúrát hozott létre.

 

A mindent figyelő, mindent látó, mindenre kíváncsi Nagy Testvér (Big Brother) azonban nem csak a totális diktatúrákban létezik. A különböző állami hivatalok, rendvédelmi szervek, titkosszolgálatok a demokratikus országokban is igyekeznek minden módon megfigyelni az embereket, minél több információt gyűjteni mindenkiről, közbiztonsági, nemzetbiztonsági okokra hivatkozva. A városok tele vannak térfigyelő kamerákkal, a telefonszolgáltatók kötelesek egy ideig megőrizni a híváslistákat, és a lehallgatáshoz szükséges csatlakozást biztosítani a titkosszolgálatoknak. De a bankok, internetszolgáltatók, kereskedelmi láncok is többet tudnak rólunk, mint azt mi szeretnénk.

 

 

A testen viselhető mobil eszközök – pl. karkötőbe, ruházatba, cipőtalpba épített GPS – segítségével nyomon követhető a személyek mozgása. Ez igen hasznos lehet eltűnt gyermekek, mentálisan sérült, eltévedt felnőttek vagy bajba jutott, extrém sportot űzők felkutatásakor.

 

Manapság szinte mindenkinek van mobiltelefonja, így a nyomkövetés legegyszerűbb módja a mobiltelefon mozgásának regisztrálása. Nem mindenki szeretné azonban a mozgását mások számára is követhetővé tenni. Ennek kivédésére már léteznek olyan speciális telefon tokok, amelyek blokkolják a rádiójeleket, és vannak mobilsugárzást zavaró készülékek is, ezek használata azonban számos országban csak a rendvédelmi szerveknek engedélyezett.

 

Az Egyesült Királyságban nemrégiben hozták létre a „The Affair” nevű céget, a mobiltelefonos nyomkövetés kivédésére. Az „affair” szó több jelentése közül itt az „ügy” tűnik megfelelőnek magyarul. A világ közvéleménye régóta foglalkozik az amerikai lehallgatási ügyekkel, és az Affair terméke blokkolja a kapcsolatot a mobiltelefon és a Nagy Testvér között. Érdekesség, hogy a vállalkozás társalapítója Zoltan Csaki, aki a neve alapján feltehetően hazánkfia.

A Nagy Testvér már túl sokat tud rólunk, olvasható a cég honlapján. A volt amerikai titkosszolgálati munkatárs, Edward Snowden által nyilvánosságra hozott anyagokból egyértelműen látható, hogy a mobiltelefonok lehallgatása, mozgásának követése a leggyakoribb módja a polgárok megfigyelésének. Ez pedig az átlagemberek privát szférájának súlyos megsértését is jelenti.

 

 

A cég fő terméke egy olyan tasak, amelyet a mobiltelefon sugárzását blokkoló anyagból készítettek. Ilyet katonai, rendőrségi célokra már régóta használnak.  Az UnPocket™ néven szabadalmaztatotttasakkivehető zsebként viselhető az általuk gyártott ruhákon.

 

Az UnPocket™ külön is megvásárolható, az ára £18.A köré épített ruházati kollekció ingekből, zakókból, dzsekikből, nadrágokból áll.

 

A speciális zseb blokkolja a mobiltelefonok, a GPS, a WiFi és az RFID által használt frekvenciákat. Az RFID (Radio Frequency IDentification) az automatikus azonosításhoz és adatközléshez használt technológia, amelynél az adatok tárolása és továbbítása RFID címkék és eszközök segítségével történik. Az RFID-címkét rögzítik az azonosítandó objektumba. Ez megtalálható az érintésmentes fizetést biztosító bankkártyákon, és az újabb útleveleken is. Speciális szerkezettel, a tulajdonos tudta nélkül, távolról is leolvashatók az RFID-n tárolt adatok, így lehet ellopni valakinek a személyazonosságát vagy a bankkártyája adatait.

 

Ha valaki nem szeretné, hogy kövessék a mozgását, ellopják az adatait, akkor csak tegye be a speciális zsebbe a telefonját, a bankkártyáját, az útlevelét, ezzel máris elektronikusan követhetetlenné válik, és az adatai is védelem alatt állnak. A The Affair legalábbis ezt tanácsolja leendő vásárlóinak.

 

Az amerikai tudós, államférfi, a Függetlenségi Nyilatkozat egyik megfogalmazója, Benjamin Franklin szállóigévé vált mondása lett a cég szlogenje:

„Akik lemondanak a szabadságról, a biztonságért cserébe, azoknak egyikben sem lesz részük, és egyiket sem érdemlik meg.”

 

Persze ez a védőzseb sem nyújt teljes biztonságot, hiszen a telefont előbb-utóbb használni is kell, ekkor pedig máris bemérhetővé, lehallgathatóvá válik.

Aki teljes védelmet akar a Nagy Testvér ellen, annak érdemes beszereznie egy lehallgatásbiztos telefont (Blackphone), vagy előfizetni egy titkosítási szolgáltatásra (CryptTalk).

Czinege Imre


2014.12.12. 00:03
Értékelés: 5/6

Még nincsenek hozzászólásokÚj hozzászólás
a (*)-al jelzett adatokat meg kell adni !
A hozzászóláshoz nem kötelező bejelentkezni!
A bejelentkezés és a regisztrálás előnyei: INFO
*Név:
*Email:
Honlap:  
Spam elleni
biztonsági kód:

| Új kódot kérek! |
A képen
látható kód:
  www.delpestmegyeonline.hu
FacebookLegújabb hozzászólások:

ilyenkor nem a gólkülönbség dönt, hogy...

2017.02.22. 16:52
hozzászólt: vélemény

Pontosítás végett. Ha  Niagara Falls kanadai...

2017.01.12. 16:06
hozzászólt: Maros Zoltan

Tőth István Kalkuttában nyert bronzérmes alkotása...

2017.01.07. 15:11
hozzászólt: Horváth Éva

Érdekes,régen nem kellett fizetni sehol,mégis működött...

2017.01.06. 10:37
hozzászólt: Némo

Szerintem nem véletlen ,hogy ennyi támogatáshoz...

2017.01.05. 13:24
hozzászólt: Tracsi

Ha ezt a koktél lehetne embereken...

2016.12.17. 08:00
hozzászólt: Rdics Kata

Kis Unokám! Bizonyára olvasod majd,hogy gratulálok neked...

2016.12.12. 15:51
hozzászólt: id. Závodszki Zoltán

Az Örök nyugalmat nem illik megzavarni,döbbenet.

2016.12.08. 16:32
hozzászólt: Heimann Gyula

Az illendőség és a részvét sajnos...

2016.11.02. 23:06
hozzászólt: Viktória

Hajrá Viktor 

2016.10.09. 20:25
hozzászólt: Nagy László


traffipax
 

 

APRÓHIRDETÉSEK
Keresés a hirdetésekben:
Hirdetési kategóriák
Az apróhirdetések
ingyenesek!

Apróhirdetés feladása
 

Legközelebbi programok:Ceglédi vállalkozások,
szolgáltatók,
kereskedők, mesterek
Szolgáltatók, mesterek
Minden kategória (101) Ács (4) Ajándékkereskedés (3) Állategészségügy (2) Asztalos (4) Autóalkatrész (6) Autókereskedő (5) Autókölcsönzés (4) Autómentés, autószállítás (2) Autómosó (2) Autósbolt (2) Autósiskola (5) Autószerelő (1) Benzinkút (1) Biztonságtechnika (5) Biztosítás (16) Borászat (2) Burkolás (3) Bútor (1) Cipészet (3) Dekoráció (4) Design, grafika (4) Divatáru (4) Egészségügy (5) Ékszerész, ötvös (1) Élelmiszer gyártás (2) Építőanyag (6) Építőipar (23) Épületautomatizálás (2) Étel kiszállítás (2) EU tanácsadás (1) Ezoterikus Szolgáltatás (4) Fényképészet, fotó (3) Fénymásolás (4) Festés, mázolás (11) Fodrász (13) Földmérő (4) Fűtéstechnika (1) Gravírozás (1) Gumiszervíz (1) Hangtechnika (1) Háztartásigép javítás (3) Hirdetés (2) Hitel (16) Hűtő-klíma (5) Honlapkészítés (4) Információ szolgáltatás (2) Ingatlan iroda (19) Internet szolgáltató (5) Irodatechnika (2) Kaputelefon (1) Kádár (1) Képkeretező, üveges, tiffani üveg (1) Kerékpár (4) Kereskedelem (23) Kölcsönzés (1) Költöztetés (1) Könyvelő, könyvvizsgáló (11) Lakatos (6) Lakberendezés (3) Mérlegtechnika, javítás (1) Motorkerékpár (4) Műszerész (1) Műanyag feldolgozás (1) Munkaruházat (3) Katonai ruházat (1) Munkavédelem (2) Nyílászárók gyártás-forgalmazás (1) Nyomda, nyomdai előkészítés (3) Oktatás (5) Papír-írószer (2) Pályázatírás és figyelés (1) Pénzügy (7) Portál (1) Redőny-reluxa (2) Reklám, marketing (8) Rendezvényszervező (2) Ruhaipar (3) Szállás (5) Szállítmányozás (8) Számítástechnika (12) Szépségápolás (16) Szennyvízszáll. csatornatisztítás (2) Szórakozóhely (2) Takarítás (1) Telekomunikáció - Telefon (2) Térinformatika (1) Térkövezés, burkolás (2) Tervező, mérnök (4) Tűzelőanyag (1) Tűzvédelem (1) TV-video javítás (4) Utazási iroda (1) Ügyvéd, jogász (2) Vagyonvédelem (6) Vegytisztítás (1) Vendéglátóipar (2) Villanyszerelő (6) Virágkereskedelem, -kertészet (6) Víz, -gáz, -közp.fűtés szerelés (9) zeneszolgáltatás (2) * egyéb tevékenység * (21)
A bejegyzés ingyenes!
Bejegyzés ide
 

MAI HUMOR
Nézd azt a barmot! Nyáron bundában szedi a málnát!
***

 
 

A lap 0.120 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | Impresszum
| A látogatók száma 2009.05.15-től összesen: 11026265 | Ebben a hónapban: 292645 | Ma: 1459 | jelenleg: 2 | Statisztika |